Bejegyezték Gattyán György pártját

2022. január 04. 18:58

Megoldás Mozgalom néven alapult meg a Bíróság.hu adatbázisa alapján Gattyán pártja.

2022. január 04. 18:58
null

A MEMO rövidítéssel jelölt szerveződés elnöke Gattyán György, alelnökei pedig a Teqball két alapítója: Huszár Viktor és Borsányi Gábor, valamint Bajusz Krisztina ügyvéd. Emlékezetes, a milliárdos webfejlesztő novemberben több interjút is adott, melyekben arról beszélt, hogy 2022-ben elindulna az országgyűlési választásokon.

Pártja nevét december 17-én árulta el az ATV-ben, amikor hivatalossá tette indulását is.

Bár egyes baloldali médiatermékek ekkor megírták, nincs is bejegyezve a Megoldás Mozgalom, a bírósági weboldalról kiderül, hogy a létesítő okiratot már november elején megírták, így időben is helytállónak tűnnek Gattyán György nyilatkozatai. 

A Bíróság.hu adatai alapján még 2021. december 24-én bejegyzésre kerül a párt.

Kép: Gattyán György. Forrás: MTI.

 

Összesen 140 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
márkinemkell
2022. január 05. 13:37
érdeklődéssel várjuk a terveket
Akitlosz
2022. január 05. 12:48
A Fidesz üzlete, így akar vörös szavazatokat elvonni. Gattyánnak meg azért jó, mert ha ezt megteszi a Fidesznek, akkor nem fogja zargatni az adóhatóság Magyarországon, ezt nyújtja neki a Fidesz.
Jeney Gottfried Adolf
2022. január 05. 10:55
Az Európai Bíróság 2015 szeptemberében kiadott főtanácsnoki indítványa szerint a két cég licencszerződésével nem kívánt adót csalni. Kimondta, hogy a NAV jogszerűtlenül felhasznált olyan adatokat is az ügyhöz, amiket még egy másik nyomozás során gyűjtöttek titokban. A Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság 2016. június 1-én jogerősen megszüntette a NAV azon határozatát, miszerint körülbelül 50-50 milliárd forintnyi áfa és büntetés megfizetésére kötelezték volna a Docler Holding-ot. A bíróság megállapította, hogy az adóhatóság jogszerűtlenül használt bizonyítékokat a vádemeléshez annak ellenére, hogy azok sem bizonyították az adócsalást.,,
Aerion
2022. január 05. 09:38
Ami Gattyán pártját illeti, nem oszt nem szoroz, és nem is hatványoz. Nem ettől veszít a moslék. Hanem csak azért, mert moslék. : )
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!