Emir Kusturica lett az orosz hadsereg színházának főigazgatója

2022. február 22. 12:11

Azonnal igent mondott Szergej Sojgu orosz hadügyminiszter hétfői felkérésére, így a boszniai szerb filmrendező lesz az orosz hadsereg színházának főrendezője – adta hírül a 444.

2022. február 22. 12:11
null

Putyin hadügyminisztere a felklérés kapcsán a „Kusturicával régóta fennálló baráti kapcsolataikra” hivatkozott. Kusturica egyike Vlagyimir Putyin híres támogatóinak, aki a 2012-es, harmadik elnöki beiktatás díszvendége is volt – emlékeztet a 444. Kusturica korábban, a Krím 2014-es annektálásakor nyíltan támogatta Oroszország politikáját azt nyilatkozva, hogy

Putyin elnök 2016-ban Barátságrenddel tüntette ki a filmrendezőt

Emir Kusturica a mostani orosz felkérésre nyilatkozatban reagált: „Nagy megtiszteltetés Szergej Sojgu felkérése, hogy legyek a színház főigazgatója. Az orosz hadsereg házi színpadának komoly történelme és hagyományai vannak. A terveink szerint többek között olyan híres filmek sztoriját vinnénk színpadra, mint a Szállnak a darvak.” A szerb filmrendező azt is mondta, hogy „abban a világban, amelyikben az értékek nagyon gyorsan változnak, ő megpróbál ragaszkodni a klasszikus értékekhez”.

Fotó: MTI/EPA/Claudio Onorati

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Petkó Zsigmond
2022. február 22. 15:25
Ez egy elég ócska alak, ez az Emir. A délszláv háború idején, és utána is egyértelműen a (szokásuk szerint) gyáván, fegyvertelen falvakban népirtogató szerbek mellett csápolt. Gusztustalan volt a bosnyákokkal szembeni mészárlások ügyében kifejtett cinikus és agresszív véleménye. Nem tudok elvonatkoztatni tőle, hiszen ő sem tudott csendben maradni.
TúlkébzettParaszt
2022. február 22. 14:35
Hát nem t'om. Pragmatikus viszony az oroszokkal, az egy dolog. Bebúlyni a segglyukukba, az meg egy másik. Ráadásul az orosz hadsereg segglyukába... Ha van ronda arca a muszkának, az pont az, hogy nagyon könnyen ráhúznak a ravaszra... Én vádolom az amcsikat, hogy anno Clintonék kihagyták a ziccert egy második Marshall tervre - ami amúgy dedikált célja volt a hidegháborúnak. Ha megvalósul, akkor most a Nyugatot Északnak mondanánk, és én nem a szélén élnék már megint. És vádolom őket azért is, hogy olyanokat léptek, amelyek determinisztikusan tolták bele a térséget egy konfliktusba. Na de azért a muszka seregnek attól még nem bazseválnék, és vakuljon meg az is, aki ezt megteszi.
Nagy Pál
2022. február 22. 13:46
És ha mi is elkezdenénk úgy "putyini módra" megvédeni a szerbiában élő magyarokat - arról mit gondolnál?
Járványfigyelő
2022. február 22. 13:20
Hehehe :-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!