A külföldi SMS-ek jogsértők voltak egy bolgár EP-képviselő szerint

2022. április 04. 14:21

A kétmillió SMS felveti a külföldi beavatkozás kérdését, de a magyar választás során minden rendben volt – mondja Angel Dzhambazki bolgár EP-képviselő.

2022. április 04. 14:21
null
Veszprémy László Bernát

Mi volt a benyomása Magyarországon?

Feladatom az volt, hogy meglátogassam a különböző szavazókörzeteket. Sok választást láttam már, nem csak Európában. Úgy láttam, hogy a mai választások jól szervezték meg, megfelelően vezették le.

Sok helyen járt?

Csak Budapesten, a kollégáim pedig vidéken. 

Látott incidenseket a szavazás során?

A kollégáim vidéken láttak apróságokat, én nem voltam ott. Budapesten minden rendben volt.

Rendesen garantálták a titkos választást?

Egy kicsit aggaszt, hogy több mint kétmillió SMS-t küldött ki az ellenzék külföldön gyűjtött adatok alapján magyar embereknek. Arra biztatták őket, hogy az ellenzékre szavazzanak. Ez ellenőrizetlen, jogsértő, az emberek magánéletét sértő tett volt. Elmondható, hogy ez egy külföldi beavatkozási kísérlet volt. 

Összességében tisztességesnek látta a magyar választásokat?

Röviden és tömören: igen.

Fotó: Gyurkovits Tamás (MCC)

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pandaka pygmaea
2022. április 04. 20:23
masikhozzaszolo
2022. április 04. 19:39
Ötszázezer, egymillió, kétmillió SMS. Most mennyi? Jogsértő. Mi itt a gond? A bíróság egy helyreigazító SMS küldését rendeli el, és megszűnik a jogsértés.
critical man
2022. április 04. 18:28
Fidesz 2.758.502 levélszavazatok nélkül. Moslék 1.805.899 153%
Ödenburger
2022. április 04. 18:26
De hát már megírták rég: a választás szabad, de nem tisztességes. Médiafölény ugyebár - amiről MAygarországon mindenki tudja, hogy nem igaz, de külföldiek nem olvasnak magyar sajtót. No meg állami pénzen kampányolás - amit egyébként Gyurcsány javaslatára Medgyessy vezetett be, és nem mintha az ellezéki kampány finanszírozása rendben lenne. Csak nyomják a mantrát, a tények nem érdeklik őket. Hála Istennek ekkora fölényt sehogy sem lehet kimagyarázni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!