Lavrov: Nincs többé mozgástér Oroszország és Nagy-Britannia kapcsolatát illetően

2022. június 16. 21:00

Az orosz külügyminiszter szerint az angol politikusok feláldozzák a népük érdekeit politikai ambícióik kedvéért .

2022. június 16. 21:00
null

A BBC oroszországi szerkesztője, Steve Rosenberg exkluzív interjút készített Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel, aki szerint nincs többé mozgástér Oroszország és Nagy-Britannia kapcsolatát illetően.

Mind Boris Johnson brit miniszterelnök, mind Liz Truss külügyminiszter nyíltan azt hirdeti, hogy

le kell győzni Oroszországot, térdre kell kényszeríteni Oroszországot

– mondta Lavrov.

 „Gyerünk hát, tegyék meg!" – teszi hozzá.

Lavrov ezen felül azzal vádolja az Egyesült Királyságot, hogy ismét feláldozza népe érdekeit politikai ambíciói kedvéért, a politikusaik csak a következő választásokra gondolnak, semmi másra.

Más nyugati nemzetekhez hasonlóan az Egyesült Királyság is fegyverekkel látja el Ukrajnát az orosz megszállók elleni harchoz.

Nyitókép: AFP

Összesen 122 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
de France
2022. június 17. 10:13
https://www.bbc.co.uk/news/61829953 Lavrov : fact check. Krónikus hazudozó mint főnöke Putyin.
JoOnny
2022. június 17. 09:20
X x
Vakfolt
2022. június 17. 09:03
Tőlem a picsába az oroszokkal, de mégis hogy gondolták az angol hülyék, hogy így beléjük rúgnak? Mintha nem volnának az oroszoknak amúgy is kisebbrendűségi komplexusaik, mondjuk jogosan, még akkor sem.. mintha az angolok azt hinnék, hogy mindenki az ő sajtójuk által megfélemlített szerencsétlen, és ha valami csúnya cikk jelenik meg, akkor becsicskulnak.
airmax
2022. június 17. 08:39
Lavrov sajnos téved.... A britt politikusok nem a következő választásra gondolnak, hanem csak a másnapi újságcímekre. Minden egyébben igaza van... egy link amin megnézhetjük mennyire (nem) működik az embargó: https://magyarnemzet.hu/kulfold/2022/06/hat-megdobbento-abra-arrol-mennyire-nem-mukodik-az-embargo és egy másik arról, hogy ki a vesztes https://magyarnemzet.hu/gazdasag/2022/06/az-olajembargo-vesztese-europa
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!