A gáz helyett kizárólag áramot használók, valamint a kistelepülésen élők helyzetét is vizsgálják az új rezsiszabályokhoz

2022. július 17. 08:42

A cél az, hogy a lehető legnagyobb mértékű védelmet biztosítsuk a magyar családoknak – mondta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára a Vasárnapi újság című rádióműsorban.

2022. július 17. 08:42
null

A szakemberek még dolgoznak az új rezsivédelmi szabályok részletein, amit majd az energia-veszélyhelyzeti operatív törzs véglegesít, és utána teszik közzé a rendeletet. Erről beszélt Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában, amelyet a Telex szemlézett.

A szabályok kidolgozása során minden élethelyzetet, speciális életkörülményt igyekeznek megvizsgálni. A cél változatlanul az, hogy a lehető legnagyobb mértékű védelmet biztosítsák a magyar családoknak. A rezsicsökkentést úgy tudják fenntartani, ha azt az átlagfogyasztásig biztosítják. A részletszabályok az árképzésre, a szabályozás módjára is kiterjednek majd – mondta Dömötör. Külön foglalkoznak továbbá azok helyzetével, akik csak áramot fogyasztanak, gázt pedig egyáltalán nem, vagy csak nagyon keveset, továbbá kitérnek a kistelepüléseken élők helyzetére és a nagycsaládosok védelmére is

A kormány szerdán döntött arról, hogy átalakítják a rezsivédelem szabályait, és augusztustól csak az átlagfogyasztásig jár majd, az azon felüli lakossági fogyasztásért már a hatósági helyett a piaci árat kell majd fizetni. A még „rezsivédett” árért járó átlagfogyasztást az áramnál évi 2523 kWh-ban (210 kWh/hó), a gáznál éves szinten 1729 köbméterben (144 köbméter/hó) határozzák meg.Dömötör azt is mondta, „Európában egyedül a magyar kormány védi a magyar családokat” – fogalmazott az államtitkár, hozzátéve: a magyar kormánynak egyszerre kell gondoskodnia a családok védelméről és arról, hogy legyen elegendő gáz télre.

(Fotó: Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára napirend előtti felszólalásra válaszol az Országgyűlés rendkívüli plenáris ülésén 2022. július 12-én.MTI/Balogh Zoltán)

Összesen 327 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gyaloggos
2022. július 17. 21:13
ÚGY tűnik egyébként, hogy a FIDESZ, ORBÁN tényleg azt csinál, amit akar! REZSICSÖKKENTÉS módosítása ide, MEG oda, NAGY FÖLÉNNYEL nyert a FIDESZ jelöltje MEZŐTÚRON, meg SZENTENDRÉN is! VITÁLYOS KRISZTINÁÉK nagyon jó munkát végeznek SZENTENDRÉN!
bandi-NER
2022. július 17. 19:19
Nem értitek, nem lesz gázáremelés!
gyaloggos
2022. július 17. 17:24
BÉKEMENET SZERVEZÉSE most nem jut eszébe a CÖF-nek? Hm....? JUT eszembe! AZ a CÖF, CÖFKA mennyit is éget el évente a költségvetésből? Hm....?
fabulon a bőre őre
2022. július 17. 16:54
.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!