Felfüggesztette a Twitter Jordan Petersont

2022. július 03. 12:38

Az Elliot Page-ről szóló posztja megszegte a platform gyűlöletkeltő magatartás elleni szabályait.

2022. július 03. 12:38
null

Felfüggesztették Jordan Peterson Twitter-fiókját. A közösségi oldal döntését azzal magyarázta, hogy a kanadai politológus és klinikai szakpszichológus a transzszexualitását felvállaló Elliot Page-ről szóló posztja megszegte a platform „gyűlöletkeltő magatartás elleni” szabályait – adta hírül a Neokohn.

– írta Peterson, utalva arra, hogy Elliot Page büszkén vállalja transz átalakulását és annak minden fázisát megosztja követőivel. A portál felidézte, hogy a színész még 202-ban vállalta fel másságát, és azóta Elliot-nak hívatja magát.

A Twitter képviselője is megszólalt az ügyben

A The Postnak megerősítette, hogy Peterson tweetje „megsértette a Twitter gyűlöletkeltő magatartásra vonatkozó szabályait. A fiók tulajdonosának törölnie kell a jogsértő tweetet, mielőtt újra teljes hozzáférést kapna a fiókjához” – írta a Neokohn.

A tiltást eredményező posztok alább olvashatók:

 

Nyitókép: Földházi Árpd/Mandiner

 

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rigor243
2022. július 03. 20:35
Elliot Page-ről még nem láttam olyan fotót vagy felvételt amin ne az sugárzott volna róla hogy kibaszottul boldogtalan. Még ahol mosolyogni próbált ott is látszott hogy olyan üres és szomorú a tekintete hogy én megsajnáltam. (Főleg hogy tök jó színésznő volt, az umbrealla academyben meg pont olyan elcseszett karaktert alakított az elejétől hogy abba a transziság simán belefért, de félő hogy nem kellett sokat színészkednie hozzá hanem beletette a saját gyötrelmét is).
Niki1987.
2022. július 03. 18:08
Én mondjuk magasról tojok rá, hogy ki mit csinál/csináltat a saját testével. Az már kevésbé szimpatikus, hogy a műtéte után a szereplésével készülő sorozatban is átírták a karakterét, Vanya-ról Viktorra... Mert hogy így tisztelegnek (értsd: nyalják fényesre a hátsóját) a döntése és bátorsága előtt a készítők. Wtf? A színészetnek nem az a lényege, hogy eljátszol valakit, aki nem vagy...?
Akitlosz
2022. július 03. 14:18
Ez nagyobb tragédia, mint az atomháború. A Mandiner rajta tartja a kisujját a világ ütőerén.
Rocktoberi
2022. július 03. 14:18
Az LMBTQ korcsokat kiszolgáló orvosok Mengele szellemi örökösei.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!