Harminchét milliárd dolláros programmal szorítaná vissza a fegyveres bűnözést Biden

2022. július 21. 17:55

Az amerikai elnök a Biztonságosabb Amerika Tervet a 2023-as költségvetési terv részeként kívánja benyújtani.

2022. július 21. 17:55
null

Joe Biden amerikai elnök 37 milliárd dollárt (14 500 milliárd forintot) kér a kongresszustól ahhoz a fejlesztési programhoz, amellyel az amerikai rendőrség állományát szeretné bővíteni és a fegyveres bűnözést visszaszorítani az Egyesült Államokban – jelentette be az elnöki hivatal csütörtökön

A Fehér Ház a közleményben kifejtette: az elnök

a Safer America Plan (Biztonságosabb Amerika Terv) elnevezésű programot az október 1-jével kezdődő amerikai pénzügyi évre szóló 2023-as költségvetési terv részeként kívánja benyújtani.

A terv részeként a következő 5 évben 13 milliárd dollárt (5000 milliárd forintot) fordítanának arra, hogy további 100 ezer rendőrt képezzenek ki – áll a Fehér Ház tájékoztatójában. Hárommilliárd dollárt költenének a bírósági ügyek tárgyalásában tapasztalható lemaradások megszüntetésére, valamint munkacsoportokat hoznának létre a titkosszolgálati jelentések hatékonyabb felhasználására a fegyveres bűnözés visszaszorítása érdekében. A tervek közt szerepel a fentanil tartalmú gyógyszerek illegális kereskedelméért kiszabható büntetési tételek megemelése is, tekintettel a gyógyszer- és kábítószer-túladagolás okozta halálesetek országszerte növekvő számára.

Életre hívnának egy 15 milliérd dolláros alprogramot is

A Biztonságosabb Amerika Terv részeként létrehoznának egy 15 milliárd dolláros (5850 milliárd forintos) támogatási alprogramot is az amerikai igazságszolgáltatási rendszer reformjának felgyorsítására. Ennek keretében a városok és tagállamok a következő 10 évben stratégiai terveket hoznának létre a fegyveres bűnözés megakadályozására és a rendőrség túlterheltségének csökkentésére azáltal, hogy

megpróbálnák már a bűncselekmények elkövetése előtt azonosítani azokat a problémás helyzeteket, amelyek közegészségügyi fellépéssel megoldhatók lennének

– áll a fehér házi közleményben.

Az amerikaiak szerint a bűnözés az ország egyik legnagyobb problémája

Biden elnök régóta ellenzi a Demokrata Párt egyes progresszív képviselőinek és a Black Lives Matter (A fekete életek számítanak) radikális politikai mozgalomnak azon javaslatát, hogy véglegesen vonják meg az amerikai rendőrség pénzügyi támogatását.

A felmérések alapján az amerikaiak szerint a bűnözés az egyik legnagyobb probléma az Egyesült Államokban, és Biden szeretné javítani a Demokrata Párt esélyeit a kongresszusi többség megtartására a november 8-án esedékes, szorosnak ígérkező félidős választásokon.

(MTI)

Nyitókép: NICHOLAS KAMM / AFP

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
123321
2022. július 22. 21:13
de előtte lefuttatták a "defund the police" nevű csodát. Igazi balos szakértelem B)
nuknuk
2022. július 21. 19:51
Ebből megint BLM lesz, hiszen a fő bűnözők a négerek.
nemmondom
2022. július 21. 18:35
A gazdasági bűnözést is vissza kellene szorítania. Kezdhetné a fiával.
lvjtn
2022. július 21. 18:22
nem is értem, miért nincs még olyan javaslat, hogy minden fegyvert be kell szolgáltatni és az ukránoknak adni. két legyet egy csapásra
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!