A németek már inkább nem idegesítenék fel az oroszokat – úgyhogy nem szállítanak tankokat Ukrajnába

2022. szeptember 12. 18:07

A német kormánypárt egyik képviselője szerint nem akarnak jobban beavatkozni a háborúba.

2022. szeptember 12. 18:07
null

Christine Lambrecht német védelmi miniszter hétfői sajtótájékoztatóján ismertette, eddig egyetlen ország sem szállított nyugati gyártású gyalogsági harcjárműveket vagy tankokat Ukrajnába. A Reuters szerint a politikus azt mondta, megállapodtak a partnerekkel abban, hogy Németország sem tesz egyoldalúan ilyen lépést. 

 

– idézte Kevin Kühnertet, a kormányzó Német Szociáldemokrata Párt (SPD) főtitkárát az Index.

A politikus azt mondta, nem kívánják Moszkvát ingerelni, ugyanis akkor irracionálisan cselekedhet és akár más országokat is megtámadhat. A Bundestag egyes pártjai hétfőn azt követelték a német kormánytól, hogy fegyverekkel erősítse meg Ukrajna támogatását.

Nyitókép: Juan Barreto/AFP

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ödenburger
2022. szeptember 13. 08:53
Valami köze csak van a német irányváltásnak ahhoz, hogy Lavrov a minap azt mondta, Németország de facto hadviselő félként viselkedik.
Reszelő Aladár
2022. szeptember 12. 23:54
Gondolom jönnek az újra 5%-os zöldek és megmondják, hogy merre az arra. Annalenát már nem érdeklik a választók, mert a válaszókat sem érdekli a zöld párt. Ezennek lekezdtem Merkelt visszasírni.
APESZ72
2022. szeptember 12. 23:10
Nem lep meg..miután Putyin is rendelt volna párat, Berlini átvétellel.
APESZ72
2022. szeptember 12. 23:09
Megőrültél ? Biológiai fegyvert akarsz bevetni ? A szomszédunkban ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!