Latorcai Csaba: Magyarország elkötelezett az uniós források átlátható és hatékony felhasználása mellett

2022. szeptember 20. 12:52

Magyarország az elmúlt időszakban számos intézkedést vezetett be a közbeszerzések átláthatóságának növelésére.

2022. szeptember 20. 12:52
null

Magyarország elkötelezett az európai uniós források átlátható és hatékony felhasználása mellett – hangsúlyozta Latorcai Csaba, a Miniszterelnökség területfejlesztésért felelős és parlamenti államtitkára kedden a Közbeszerzési Expó 2022 rendezvényen Budapesten a Millenáris Parkban.

Hozzátette, ennek elérésében létfontosságú a megfelelő szigorral működő, de a beszerzéseket, fejlesztéseket, beruházásokat nem hátráltató szabályozás.

Felidézte, Magyarország az elmúlt időszakban számos intézkedést vezetett be a közbeszerzések átláthatóságának növelésére, alkalmazza a folyamatba épített közbeszerzési ellenőrzési rendszert, amire az Európai Unióban jó gyakorlatként tekintenek.

(MTI)

Kapcsolódó

Navracsics: Amikor nem tárgyalunk, akkor az a probléma, amikor meg tárgyalunk, azt rögtön kapitulációnak állítják be
A területfejlesztésért felelős miniszter azt mondta az ATV reggeli műsorában, 17 ponton kell Magyarországnak vállalásokat tenni, ebből az integritási hatóság létrehozása a legbonyolultabb. Bővebben...

A területfejlesztésért felelős miniszter azt mondta az ATV reggeli műsorában, 17 ponton kell Magyarországnak vállalásokat tenni, ebből az integritási hatóság létrehozása a legbonyolultabb.

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tapir32
2022. szeptember 20. 17:39
Az EU-s pénzeket meghatározott célra adják az országnak és nyílt pályázatok útján lehet elnyerni azokat. Mindegy, hogy baloldali vagy jobboldali tőkések nyerik el. Magyarország gyarapodik, fejlődik általuk. Az EU-s pénzekből magyar embereknek lesz munkája, lehetősége, Ezért a nép ellensége az aki, azért lobbizik, hogy Magyarország ne, vagy csak késve kapjon a EU alapokból pénzt. Az EP ülésein Magyarország gyalázásában Dobrev élen járt.
tapir32
2022. szeptember 20. 17:29
A magyar demokráciát és a jogállamot a baloldalinak nevezett összefogás próbálta felszámolni, diszkreditálni, bemocskolni. Az EP ülésein Magyarország gyalázásában a magyar baloldali EP képviselők voltak a leghangosabbak.
Namond
2022. szeptember 20. 16:43
"Latorcai Csaba: Magyarország elkötelezett az uniós források átlátható és hatékony felhasználása mellett" Ó, ohó! Magyarország? Mind a 8 millió felnőtt és a gyerekek is? Nem lehetne, hogy az orbánkormány legyen elkötelezett az uniós források átlátható és hatékony felhasználása mellett? Sőt nem lehetne, hogy orbán és a farvizében élő b.banda az uniós források CÉLSZERŰ és EREDMÉNYES polgári közösségeket szolgáló felhasználása mellett is elköteleződjön? Ne polgármesterek kapjanak ingatlanaik felújítására, bővítésére idegenforgalmi támogatást, panzió, idegenforgalmi szálláshely bővítés címen.. Ne épüljön lovaspóló, golf, baseball pálya és hasonló luxus jóléti létesítmény. Sőt az eddig felépítettek működése is felülvizsgálandó és a támogatás visszavonandó, ha az nem a támogatási céllal működik. Megtévesztő ez a Latorczai név, azt hittem az idézett személy - L. Csaba - okos ember, pedig nem az. Ha az lenne, akkor az EMMI államtitkáraként a háztartási energiaszükséglet árai 27 %-os ÁFA, 3-5%-ra csökkentéséről beszélne. Az okos ember talán a papa, Latorczai János? Aki tudja, hogy a kormány, annak feje, de még egy Latorczai államtitkár sem Magyarország?
Matocska
2022. szeptember 20. 16:35
A negatív lájkokat tekintve, nem ez volt a legszerencsésebb kijelentés, Csaba! :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!