Német lap: Magyarország, Lengyelország, Olaszország, Svédország – egyre több ellensége van Európának

2022. szeptember 19. 09:21

„Hány jobboldali kormányt bír el még az Európai Unió? Hosszabb távon ez nem lesz jó” – elmélkedik a Süddeutsche Zeitung.

2022. szeptember 19. 09:21
null

A Süddeutsche Zeitung arra figyelmeztet, hogy egyre több jobboldali kormány emelkedik fel az Európai Unióban. Az írás szerzője, Hubert Wetzel Magyarországot, Lengyelországot és Svédországot említette, és hozzátette, hogy nemsokára Olaszország is csatlakozhat ehhez a blokkhoz (Olaszországban szeptember 25-én tartanak választásokat – a szerk.) 

Ez nem egy jó ősz az Európai Unió számára”

– összegez a publicista, aki szerint Magyarországot és Lengyelországot nem vennék fel az Európai Unióba, ha ma kérvényeznék felvételüket a blokkba. 

Wetzel szerint az, hogy Svédország és Olaszország is jobbra fordul, az EU elhibázott migrációs politikájának „köszönhető”.

Hosszabb távon nem fogunk tudni mit kezdeni azzal a helyzettel, hogy Európával ellenséges erők kormányoznak a tagállamokban”

– összegez a német lap szerzője. 

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

Összesen 159 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sün Balázs
2022. szeptember 22. 11:25
Hubert Wetzel! Végre tudomásul kellene venni "nyugaton" is, hogy a demokrácia már csak olyan, hogy a választópolgárok szavazatai, és nem a hálózatok döntik el azt, hogy az egyes országokban kik kerülnek kormányra, hogy irányítsák az ország ügyeit. Az EU-ban az utóbbi időszakban lezajlott választások eredményei épp arra hívják fel a figyelmet, hogy az uniós állampolgárok egyre nagyobb részének már teljes mértékben elege van a baloldali DIKTATÚRÁBÓL, amit persze a baloldali politikusok demonstratívan "demokráciának" neveznek. Hubert! Inkább arról mesélj, hogy hogyan áll a sajtószabadság Németországban?
Hydra Esus
2022. szeptember 20. 19:06
Európa elárulói ti vagytok, patkányok.
Nemtudommegállni
2022. szeptember 20. 19:03
"Aki nincs velünk az ellenünk van"
Sibelius
2022. szeptember 20. 15:37
Csak kibújuik az a bizonyos szög! A demokrácia, a nép akarata nem tetszik a magasságos fényű juniónak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!