Remek játékkal, a vártnál könnyebben jutottak Messiék a katari világbajnokság döntőjébe Argentína-Horvátország 3-0

2022. december 13. 21:34

Messi kíméletlenül értékesítette tizenegyesét, Álvarez pedig duplázott a 2022-es vb első elődöntőjében, míg a horvát válogatottnak a kapuralövés sem jött össze igazán. Összefoglalónk!

2022. december 13. 21:34
null

Eseménydúsan indult az első elődöntő a 2022-es katari világbajnokságon, Argentína Horvátországgal csap össze a fináléba kerülésért. Kövessék velünk a meccs legfontosabb eseményeit!

A mérkőzés legfontosabb mozzanatairól

Az elődöntő első félidejében a horvátok magabiztosan passzolgattak, de argentin mezőnyfölény dominált. A mérkőzés első fontosabb mozzanatára a 15. percig kellett várnunk, amikor a hétszeres aranylabdás Lionel Messi kérdőn nézett az olasz játékvezetőre, miután a 16-os vonala előtt esett el közvetlenül egy belépőt követően, Daniele Orsato azonban nagyvonalúan továbbot intett.

1. GÓL: Messi kíméletlenül bombáz a hálóba: Argentína-Horvátország 1-0!

A mérkőzés 34. percben Álvarez remek labdát kapott, de a kilépő Livakovic buktatta, büntetőhöz jutott az argentin válogatott!

Messi kíméletlenül, profi módon értékesítette a 11-est,

Livakovic jó irányba vetődött, de esélye sem volt a hárításra.

Az argentin Lionel Messi büntetőrúgásból gólt szerez a katari labdarúgó-világbajnokság Horvátország-Argentína elődöntő mérkőzésen. Fotó: MTI/AP/Martin Meissner
Az argentin Lionel Messi büntetőrúgásból gólt szerez a katari labdarúgó-világbajnokság Horvátország-Argentína elődöntő mérkőzésen. Fotó: MTI/AP/Martin Meissner

Lionel Messi utolérte Kocsis Sándort a labdarúgó-világbajnokságok gólszerzőinek örökrangsorában, immár mindketten a hatodik helyen állnak.

A hétszeres aranylabdás argentin kiválóság a katari torna keddi elődöntőjében büntetőből talált be Horvátország kapujába, ezzel szerezte meg 11. vb-gólját és érte utol az 1954-es magyar gólkirályt, valamint a német Jürgen Klinsmannt.

(MTI)

2. GÓL: Álvarez megállíthatatlanul tör előre, majd pöcköli a labdát a hálóba: Argentína-Horvátország 2-0!

Az előző vébé ezüstérmesei szinte fel sem ocsúdhattak a 11-es után, máris újabb gólt kaptak: egy horvát (!) szögletet követően Argentína remek kontrát vezetett, amelynek végén

kétszer is remekül pattant vissza a labda Julián Álvarez elé, aki sikeresen megduplázta az argentin előnyt!

Brozovic ugyan még felrúgta Messit a hosszabbításban, de a szabadrúgásra már nem volt idő, az első játékrész végén két góllal vezetnek az argentinok.

Az argentin Julian Alvarez (k) gólt szerez a katari labdarúgó-világbajnokság Horvátország-Argentína elődöntő mérkőzésen. Fotó: MTI/EPA/Ronald Wittek
Az argentin Julian Alvarez (k) gólt szerez a katari labdarúgó-világbajnokság Horvátország-Argentína elődöntő mérkőzésen. Fotó: MTI/EPA/Ronald Wittek

Második félidő!

Argentína kezdte a játékrészt, a horvátok cserékkel próbáltak frissíteni. Az első igazán látványos megmozdulásra az 57. percig kellett várnunk. Ekkor Messi került ziccerbe, ám a 16-os bal oldaláról leadott 6 méteres lövését védte a horvát kapus.

A mérkőzés 60. perce után 6:0 a kaput eltaláló lövések aránya, természetesen ebben is az argentinok vezetnek.

3. GÓL: Messi lekészíti, Álvarez bevágja a harmadik gólt is: Argentína - Horvátország 3-0

A mérkőzés 69. percében a hétszeres aranylabdás remekül tartotta meg a labdát a horvát kapu előtt, a 16-os jobb oldalán;

Messi laposan passzolt, amire Álvarez menetrendszerűen érkezett, és közelről a horvát kapuba "szúrta" a labdát - már három góllal vezet Argentína!

Ezzel együtt izgalmasan alakult a hajrá.

A mérkőzés első horvát kapura lövésére a 72. percig kellett várnunk: Perisic próbálkozott 18 méterről, de Emiliano Martínez könnyedén hárított.

Modric számára a 81. percben ért véget az elődöntő (és a világbajnokság...), helyére Lovro Majer érkezett.

A 83. percben aztán majdnem megszületett a negyedik argentin találat is. MacAllister lőhetett tisztán egy rosszul kivitelezett szabadrúgást követően, a kísérlet a kapu mellé ment.

A 85. percben kis híján szépítettek a horvátok! Perisic megcsúsztatott szöglete után Lovren azonban nem tudott beleérni a labdába a hosszú oldalon.

Az argentin válogatott tagjai ünnepelnek, miután 3-0-ra győztek a katari labdarúgó-világbajnokság Horvátország-Argentína elődöntő mérkőzésen. Fotó: MTI/EPA/Georgi Licovszki
Az argentin válogatott tagjai ünnepelnek, miután 3-0-ra győztek a katari labdarúgó-világbajnokság Horvátország-Argentína elődöntő mérkőzésen. Fotó: MTI/EPA/Georgi Licovszki

A játékidő végére megérdemelten, és magabiztosan győzte le Horvátországot Argentína. Lionel Messi vezetésével tehát immár hatodik alkalommal jutott vb-döntőbe az argentin válogatott.

Köszönjük, hogy velünk tartottak!

 

Nyitóképen: Az argentin Lionel Messi (j) ünnepel csapattársaival, miután büntetőrúgásból gólt szerzett a katari labdarúgó-világbajnokság Horvátország-Argentína elődöntő mérkőzésen a Loszaíl Stadionban 2022. december 13-án. Fotó: MTI/EPA/Tolga Bozoglu

Összesen 79 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
DrPepper
2022. december 14. 07:02
A horvátok elfáradtak, nem tudták megismételni a brazilok elleni koncentrált játékukat. A papírforma argentin-francia döntőt ígér. A franciák szvsz ugyanolyan simán húzzák be a marokkó elleni elődöntőt, mint az argentinok.
Gèbi
2022. december 14. 05:24
Már az is óriási szerencsére vall, hogy a horvátok idáig eljutottak. Tegyék össze a két kezüket, hogy játszhatnak a harmadik helyért.
ujujuj
2022. december 14. 01:02
Argentína etnikai értelemben a világ egyik leghomogénebb országa. Irigylésre méltóan egyszínű, az ég-világon minden faji diverzitástól mentes. Ennek megfelelően egy olyan válogatott jutott a döntőbe, ahol csak fehéremberek léptek pályára. Nem is kérdés, hogy vasárnap nekik fogok drukkolni. A lényeg a marokkói ezüstérem. ;)
Zempléni
2022. december 13. 22:56
Holnap két afrikai csapat játszik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!