A német nyelvű sajtó „Brüsszel győzelmét ünnepli Orbán felett”

2022. december 14. 13:25

A német közszolgálati ARD szerint a német kormány üdvözli, hogy az Unió megbünteti Magyarországot.

2022. december 14. 13:25
null

Az ARD idézi Anna Lührmannt, az európai ügyek miniszterét, aki úgy nyilatkozott, hogy jobb lett volna, ha még több pénzt fagyasztanak be Magyarországgal szemben. Az SPD-s frakcióvezető, Achim Post szerint hat a közös pénzügyek védelmére kitalált mechanizmus, ugyanis

Orbán felsült a zsarolási kísérlettel.

Párttársa, Moritz Körner szerint Európában már nem bánnak kesztyűs kézzel a jogállam ellenségeivel, állítása szerint „az EU ugyanis nem önkiszolgáló bolt, hanem jogközösség, amely képes megvédeni magát”.

A Neue Zürcher Zeitung azt írta, hogy az EU pontozásos győzelmet aratott Orbán Viktor felett, miután állításuk szerint a tagállamok az Európai Bizottság mellé álltak,

addig nem küldik a milliárdokat, amíg nem biztos, hogy azokat jogszerűen költik el.

Úgy fogalmaztak: győzött a jogállam. 

– írta a svájci lap, mely szerint a magyar miniszterelnök elszigetelődött. 

A Neue Zürcher Zeitung úgy fogalmaz, mivel „még Románia és Bulgária sem szeretne Orbánnal ágyba bújni”, pedig náluk is nagy-nagy gond a korrupció.

A német Süddeutsche Zeitung cikkében kiemeli, Orbán elkalkulálta magát, nagyban pókerezett és vesztett. Kiemelték: Orbán alulmaradt Brüsszellel szemben és a magyar miniszterelnököt csak a pénzzel lehet befolyásolni. Lassan vége a Bizottság, illetve a többi kormány türelmének –írták.

Nyitókép: Fischer Zoltán/MTI

Összesen 122 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zabszem
2022. december 14. 22:08
A baj, hogy mind az EU-s és nyugati politikai fősodor, mint az egyensajtójuk teljesen elszakadnak attól, akiket képviselniük kellene.... Az átlag emberektől.... Előbb utóbb nagy feszültséget fog ez okozni... Különösen, hogy egyre nagyobb az igény emiatt az átlagember kontrollálására... Tényleg haladunk a kommunizmus hagyománya felé... Vajon az átlag német állampolgár véleményét mikor közvetíti ez a sajtó a migrációról, energiakérdésről, genderkérdésről, Ukrajna felfegyverzéséről?? Na ugye....
KBA98
2022. december 14. 18:52
Javaslom a szarfaszú németeknek, hogy olvassanak angol nyelvű kommenteket!
CsakOlvas
2022. december 14. 18:36
Olvastam az előzetes(nem hivatalos) jegyzőkönyveket, ennek alapján egyáltalán nem csodálom, mert azok alapján olybá tűnik, hogy állva hagyták Orbánt. Pár nap, és meglesznek a hivatalos jegyzőkönyvek is, addig tartózkodom. (miért kell erre ilyen sokat várni? költői)
LancelotDuLac
2022. december 14. 18:20
"A német nyelvű sajtó „Brüsszel győzelmét???!!!! ünnepli Orbán felett" - győzelmét???!!!! kitörölték Orbánnal a seggüket xDDDDD - felmosórongyot csináltak belőle xDDDD
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!