A románok nem tettek le arról, hogy Schengen-tagok legyenek

2022. december 14. 14:29

Klaus Iohannis szerint az országnak továbbra is nemzetstratégiai célja a határellenőrzés nélküli schengeni övezet részévé válni.

2022. december 14. 14:29
null

Romániának továbbra is nemzetstratégiai célja a határellenőrzés nélküli schengeni övezet részévé válni, de ezt nem pereskedéssel, vagy Ausztria elleni bojkottal, hanem kizárólag diplomáciai eszközökkel igyekszik elérni – jelentette be szerdán a román államfő.

Az uniós állam-, illetve kormányfőket tömörítő Európai Tánács ülésére készülő Klaus Iohannis Brüsszelben román újságíróknak adott, a bukaresti hírtelevíziók által közvetített nyilatkozatában arra a román európai parlamenti képviselők által szorgalmazott felvetésre reagált, hogy

a bukaresti kormány forduljon az Európai Unió Bíróságához a Románia és Bulgária schengeni tagfelvételét elutasító múlt heti döntése ügyében.

Leszögezte: a román állam és a hatóságok részéről nem lesznek bojkottfelhívások sem a csatlakozást megvétózó Ausztria ellen.

(MTI) 

Nyitókép: Mandiner Archív

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vakfolt
2022. december 15. 09:32
Románoknak mostanában egyre többet finganak az orruk alá, moldávok nem akarják őket, hadgyakorlatról hazaküldik a tolvaj fejüket, Schengenről se lehet szó.. Addig járt a kibújt a szög a kútból a korsóban?
Mr. Tommy Lee
2022. december 14. 18:16
Iohannis és a politikusi teljesítménye...ha ezen múlik 2100-ban lesznek tagok, hamarabb nem. Dilettáns, kontraszelektált, nulla politikus.
madar299
2022. december 14. 17:11
Előbb - utóbb megoldják majd , román módra okosba ! Van az a pénz !
2022. december 14. 16:45
Különben már a románok sem a régiek! Ilyen esetben a szeku tudta, hogy ki...kivel...hányszor..mikor....mennyiért és meg is volt a szavazás nyerve!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!