A jászberényi választás bizonyíték arra, hogy hazánkban működik a demokrácia

2023. január 19. 21:09

Az ellenzék jászberényi győzelme figyelmeztető jel.

2023. január 19. 21:09
null
Bánó Attila
Bánó Attila

„Mindannyian tudjuk, a lokálpatrióta érzületnek jelentős a vonzereje, de mindjárt hozzátehetjük, hogy Magyarországon ez a vonzerő édestestvére a hazaszeretetnek és a szereteten alapuló keresztény szellemiségnek. Azt is tudjuk, hogy az ezekhez kapcsolódó érzésekkel vissza lehet élni. Ezt azért fontos hangsúlyozni éppen a jászberényi választások fényében, mert a Jobbik valamikor radikális jobboldali pártként tűnt fel az országos politika színpadán, s eleinte jobbról támadta a nemzeti-keresztény irányultságú Fidesz–KDNP-t. Úgy tett, mintha nemzeti elkötelezettség dolgában képes lenne túlszárnyalni nagy riválisát.

Sokan el is hitték, hogy ez a párt lesz a nemzet nagy ígérete, bár egyes prominens tagjainak antiszemita és romaellenes megnyilvánulásai sokakban kétségeket ébresztettek. Azután bekövetkezett a nagy fordulat: a Jobbik elárulta korábbi, nemzeti önrendelkezést hirdető céljait, s ezzel szembeköpte választóit és saját magát. Nem szavazta meg a bevándorlást szabályozó alaptörvény-módosítást, támogatta a CEU-t és Soros György szervezeteit, a tavalyi országgyűlési választások előtt látványosan behódolt Gyurcsány Ferenc DK-jának és összefogott a globalista érdekeket kiszolgáló balliberális pártokkal. (Az már a sors iróniája, hogy a DK ezúttal kihátrált Budai Lóránt mögül.)

Szóval, a Jobbik most lelkesen ünnepli a jászberényi eredményt, de ne tévesszen meg bennünket ez a nagy lelkesedés, a lokálpatrióták iránti hatalmas szimpátia. Ez a társaság lelkesedett már sok mindenért. Láttunk tőle náci karlendítést, a Duna-parti cipőkbe köpködést, zsidók parlamenti listázását, majd ugyanezzel a lendülettel összeborulást azzal a balliberális ellenzékkel, amelynek Brüsszelbe rohangászó tagjait Rákay Philip médiaszereplő joggal nevezte hazaáruló tagozatnak.

Az ellenzék jászberényi győzelme figyelmeztető jel. Nemcsak a nemzeti oldal pártjai, hanem a helyi érdekek képviselete iránt elkötelezett valódi civilek és lokálpatrióták számára is. Figyelmeztető jel, mert a patriotizmus lehet őszintén gondolt törekvés, de lehet értéktelen transzparens is, amely mögött politikai kaméleonok menetelnek. Ott menetel például az amerikai pénzekből kampányoló Márki-Zay Péter, a hódmezővásárhelyi polgármester és volt ellenzéki miniszterelnök-jelölt, aki egyesek számára azért hiteles, mert azt hirdeti és hirdette magáról, hogy jó keresztény. Másoknak Gyurcsány Ferenc az igazi, mert egyszer azt állította, hogy bérmálkozott egy darabig. Ezek az urak azonban éppen azt a magyar kormányzatot igyekeznek megtorpedózni, amely heroikus küzdelmet vív a nemzetközi balliberális túlerővel szemben.

Vegyük észre: a jelenlegi magyar kormány már a negyedik ciklusban bizonyítja – nem szavakkal, hanem tettekkel –, hogy amit hirdet, azt komolyan gondolja. Hosszú ideje védelmezi nemzeti érdekeinket, szuverenitásunkat. Ezt látványosan bizonyítják a nyugati fenyegetőzések, pénzelvonások, az ellene irányuló politikai és médiatámadások.

Jászberény pedig bizonyíték arra, hogy hazánkban működik a demokrácia. A választók vasárnapi döntését éppúgy tiszteletben kell tartani, mint a múlt év április 3-ait.”

Nyitókép: Facebook

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2023. január 29. 16:27
Minden tiszteletem a jászberényieké.:)
istvanpeter
2023. január 20. 09:55
De hát a valódi demokráciában teljesen természetes, hogy a választók azt választanak meg, akit csak akarnak. Nem ismerem pontosan a jászberényi helyzetet, de még az is előfordulhat, hogy a Budai Lóránt jó polgármester. Példának hozható fel Botka László szegedi polgármester, aki ugyan a szocialistáktól indult, de kiváló városvezető lett belőle.
mondeos
2023. január 20. 09:26
Még egy adalék a jászberényi választás eredményének megértéséhez: Jászberény az egyik város, amit elárasztottak ukrán munkavállalókkal. Egyes adatok szerint a kb 27.000 lakosú városban 3000 ukrán munkás tartózkodik. A hivatalos jelszó az, hogy azért van szükség az ukrán vendégmunkásokra, hogy a hiányzó munkavállalókat pótolják, mert nincs jelentkező a felkínált állásokra. Ezzel azonban vannak problémák: -Azért nincs magyar jelentkező az adott állásra, mert a felkínált munkabérért nem hajlandók az adott munkára jelentkezni.Tehát helyesen a munkaadók siráma így kellene, hogy hangozzon:Ilyen kevés pénzért nem jelentkeznek a magyar emberek. -Ma már nem az történik, hogy a hiányzó magyar munkavállalók helyére állítanak be ukrán munkavállalókat, hanem konkrétan elküldik a magyar dolgozót hétfőn, szerdán pedig beállítanak helyette egy ukránt.Rosszabb esetben a magyar betanítja az ukránt majd elküldik a magyart.Ez már mindennapos a környékbeli gyárakban.Az így járt magyar dolgozók nemhogy a következő választáson, hanem a büdös életben nem fognak Fidesz-KDNP-re szavazni. -Az ukrán munkavállalók legalább annyi pénzt keresnek, mint a magyarok, ezen kívül koszt-kvártélyt-rezsit-hazautazást a cég állja.A magyar munkavállalók értetlenül állnak ez előtt is. -A munkavállalók nagyszerűen nem élnek, hanem visszaélnek az ukrán munkavállalók alkalmazásának lehetőségével, ezzel is sakkban tartva a magyar munkavállalókat és sikeresen törik le a bérigényüket. Ez azonban csak rontja a helyzetet, mert egyre több munkavállaló hagyja el a környékbeli cégeket, ezzel is fokozva a munkaerő hiányt. Sajnos ezek a magas íróasztalok mögül nem nagyon látszanak, pedig igen nagy mértékben hozzájárulnak a jelenlegi kormány támogatásának itteni csökkenéséhez.A dolgozók azt érzik, hogy magukra vannak hagyva, sőt a kormány hozta rájuk a bajt.Akit 15-20 év munkaviszony után elküldenek, mert kell a hely egy ukránnak, azt nem fogjuk meggyőzni a sorosozással, brüsszelezéssel de még a családtámogatási meg rezsicsökentési rendszerrel sem. Amúgy csodálkozok is, hogy például a FOS sajtó hogy nem csapott még le a témára, mert igen megdöbbentő riportokat tudnának bemutatni.
Vad Virág
2023. január 20. 04:41
Hódmvhely is figyelmeztető jel volt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!