Der Standard: A független Ukrajna jövője a Nyugat katonai és pénzügyi támogatásán is múlik

2023. január 17. 13:50

Nagy-Britanniával és Lengyelországgal ellentétben, Olaf Scholz német kancellár habozik harckocsikat szállítani Ukrajnának, amit Paul Lendvai hibának tart.

2023. január 17. 13:50
null

A sors iróniájának nevezi Paul Lendvai, hogy a liberális demokrácia második világháború utáni legnagyobb sikere, a gazdaságilag virágzó és politikailag stabil Németország létrejötte jelentheti az egyik legnagyobb veszélyt a demokratikus ukrán állam túlélésére. A publicista a Der Standardban azt írja, az orosz katonákkal ellentétben az ukránok tudják, miért harcolnak, ez az oka a meglepő sikereiknek. A független Ukrajna jövője azonban a Nyugat katonai és pénzügyi támogatásától is függ.

Nagy-Britanniával és Lengyelországgal ellentétben, Olaf Scholz német kancellár habozik harckocsikat szállítani Ukrajnának. A  szociáldemokraták valószínűleg figyelembe veszik

a hitleri bűnök emlékét és a nyugati szövetségben a német hegemónia állítólagos veszélyéről szóló vitákat.

De ezek nem számítanak a publicista szerint, amikor az ukrán lakosságot gyilkos rakétatámadások érik.

Annak ellenére, hogy a Zöldek és az FDP hajlandó segíteni Ukrajnának, a Scholz-kormány továbbra is akadályozza, hogy egységes álláspontot alakítsanak ki Oroszországgal szemben.

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2023. január 18. 02:52
a hitleri bunok ilyenkor nem szamitanak mondta a ven zsido ugy latszik van az a penz..
Ödenburger
2023. január 17. 22:13
"A független Ukrajna jövője azonban a Nyugat katonai és pénzügyi támogatásától is függ." Érdekes, amikor Orbán mondta ugyanezt, akkor minden volt csak úriember nem.
Házam Hazája
2023. január 17. 21:23
Vitték, mint a Cukrot a franciák. https://www.origo.hu/nagyvilag/2001060780.html?
feketepemete
2023. január 17. 19:52
hahaha, méghogy független ukrajna, van aki ezt el is hiszi??
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!