Keleti nyitás a Momentumnál: Kínának adnák el a feleslegessé vált lélegeztetőgépeket

2023. január 08. 14:51

Tompos Márton rukkolt elő a javaslattal.

2023. január 08. 14:51
null

Kínában ismét tombol a koronavírus és a sajtóhírek szerint egészségügyi eszközökből is hiány van az országban. Ennek apropóján Tompos Márton,

a Momentum szóvivője és frakcióvezető-helyettese közösségi oldalán arra szólította fel a magyar kormányt, hogy kezdeményezzenek tárgyalásokat a kínai vezetéssel

a lélegeztetőgépek értékesítéséről.

„Kína elképesztő COVID-hullámot él át, és a hírek szerint eszközökből is hiány van. Mindeközben a magyar kormány több ezer lélegeztetőgépet tart raktárakban” – emelte ki bejegyzésében a Momentum politikusa, aki szerint „legalább itt” meg kellene próbálnia a kormánynak „ésszel eljárni”.

(MTI/Mandiner)

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pemete jakab
2023. január 08. 18:31
A fideszes lélegeztetőgép ügy emlékeztet a szoci széfek ügyére. Annyi különbséggel, hogy a lélegeztetőgépeken százmilliárdos nagyságrendben vesztettünk közpénzt, sőt a tárulásuk sem olcsó. Érdekesség, hogy a lélegeztetőgépeket beszerző egyik cég (amelyet gyakorlatilag erre a projektre gründoltak) már meg is szűnt, busás haszonnal.
5m007h 0p3ra70r
2023. január 08. 17:01
Semmi ányékolás, jobantuggyukolás, zóbánozás? Nyilvánosan fogják megbotozni szerencsétlent a következő pártkongresszuson.
Csomorkany
2023. január 08. 16:53
Ez kivételesen nem is olyan rossz ötlet.
masikhozzaszolo
2023. január 08. 16:35
A lélegeztető gép nálunk az olyan, mint régen volt a fabatka. Arra számoltak mindent át, olyan, mint a korona, a forint, a rénes forint, a krajcár. Én őrizném a Nemzeti Bankban az aranykészlet mellett. Minden ellenzéki azzal jött, ha vettek egy szekrényt, vagy egy autót az államnak, hogy az a pénz lélegeztető gépre kellene, mert az egészségügy. Most az egészségügy szárnyal, tekintettel a lélegeztetőgépekre. Minden ellenzéki torkára le kell dugni egyet. Pislogjon, ha mondani akar valamit. A középső ujjával morzézza.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!