Ferenc pápa: Nem lenne több pap, ha eltörölnénk a cölibátust

2023. március 10. 21:58

Az egyházfő ugyanakkor elképzelhetőnek tartja a papi cölibátus eltörlését.

2023. március 10. 21:58
null

A katolikus egyházfő az argentin Infobae hírportálnak adott, pénteken közölt interjújában arról beszélt, hogy szerinte nincs ellentmondás abban, hogy a keleti katolikus egyházakban engedélyezett, hogy egy pap nős legyen. Ferenc pápa szavai szerint a nyugati egyházban a cölibátus 

átmeneti előírás.

Ferenc pápa mindazonáltal kételyét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy több férfi szentelné életét a papi hivatásnak, ha engedélyeznék számukra a házasságot, és azt mondta, személyesen jó dolognak tartja a cölibátust.

Nyitókép: JONATHAN NACKSTRAND / AFP

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sámson
2023. március 12. 23:25
Nézzük meg mit ír a Szentírás a püspökökről: 2 Szükséges annakokáért, hogy a püspök feddhetetlen legyen, egy feleségű férfiú, józan, mértékletes, illedelmes, vendégszerető, a tanításra alkalmatos; 3 Nem borozó, nem verekedő, nem rút nyereségre vágyó; hanem szelíd, versengéstől ment, nem pénzsóvárgó; 4 Ki a maga házát jól igazgatja, gyermekeit engedelmességben tartja, minden tisztességgel; 5 (Mert ha valaki az ő tulajdon házát nem tudja igazgatni, mimódon visel gondot az Isten egyházára?) (Biblia)
Jajdejónekünk
2023. március 11. 09:53
Hirtelen gondolkodnom kellet a címen, amely akár ezt is jelentheti: a cölibátus eltörlése esetén nem lennének többé papok. De megfejtettem : D
ujujuj
2023. március 11. 07:16
Kedves mandi, a címadás megtévesztő. Ha a szerző és a szerkesztő sem tud rendesen magyarul, akkor vegyétek úgy, hogy nem szóltam. De korrekt, a tartalmat tükröző címadással is belkattintanánk a cikkbe. Legközelebb ki kéne próbálni.
ujujuj
2023. március 11. 07:16
Ahha, akkor azért van a görögkatolikusoknak háromszoros utánpótlásuk, a rómaiak meg vért izzadnak minden papnövendékért. Biztos semmi köze a dologhoz a cölibátushoz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!