Német lap: Orbán nem lenne Orbán, ha nem trükközne

2023. március 01. 09:25

A Süddeutsche Zeitung bécsi tudósítója úgy véli, már jó ideje igen nagy nehézséget okoz a magyar kormánynak, hogy agresszorként elítélje Moszkvát.

2023. március 01. 09:25
null

Cathrin Kahlweit, a Süddeutsche Zeitung bécsi tudósítója szerint a háború kitörése után egy évvel Orbán Viktor nem tanúsít sok szolidaritást Ukrajna iránt. Az újságíró felhozta azt is, hogy a magyar kormányfő új állítja be a helyzetet, hogy ő az, aki a békéért harcol. Kahlweit hozzáteszi, Törökország és Magyarország az, aki nem járult hozzá Svédország és Finnország NATO-felvételéhez.

– jelezte a tudósító, majd azzal folytatta, Orbán valószínűleg a színfalak mögött is nyomást fog gyakorolni mindkét tagjelölt országra, hogy pénzügyi vagy politikai kérdésekben engedményeket tegyen.

Kiemelik, hogy a magyar vezetésre nagy nyomás nehezedik, amióta Brüsszel több milliárd eurót tart vissza a jogállamisági folyamatban, amelyet Magyarország csak mélyreható, hiteles reformok után kaphat meg.

– írta Cathrin Kahlweit.

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Összesen 88 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
amca
2023. március 01. 23:37
Catrin nevű Bangóné. Nézd meg a y2n a Milanovic interjukat a U krán háborúról . Világos , mint a nap. Plenkovic kormányfő háborúzna, mint a többi idióta. Milanovic békét kötne. Olvasd el a vájna i mir c. könyvet. Nem akárki írta. Tolsztoj.
CsakOlvas
2023. március 01. 19:00
Mindig is tudtuk, hogy a hitványságnak nincsen határa. Német lap: fizetett szócső, ahonnan a kötelező szirén-hangokat mindenki fülébe ontják. Igazságról már régen kár, még beszélni is. Minket is a pusztulásba rántanátok, az összes nagy eszetekkel?
fatman
2023. március 01. 18:37
fasszopó nácik... Európában mindenkinek úgy kellene ugrálni, ahogy ők szeretnék... semmi sem változott Hitler óta...
nempolitizálok
2023. március 01. 16:05
Az EU vezetése éppen zsqarolja a szerbeket. "Az Európai Unió közvetlenül megfenyegette Szerbiát, és arra kényszerítette a vezetést, hogy fogadja el a Koszovóval fenntartott kapcsolatok normalizálására irányuló tervet. Így elutasítás esetén az EU megígérte Belgrádnak, hogy minden beruházást kivon tőle, és biztosítja az ország elszigetelődését. Ezt Aleksandar Vucic szerb elnök jelentette be a nemzethez intézett beszédében."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!