Breaking: személyesen látogatott Ukrajnába Vlagyimir Putyin

2023. április 18. 06:35

Ritka és nagy jelentőségű lehet az orosz elnök felbukkanása Herszonban.

2023. április 18. 06:35
null

Látogatást tett a Dnyepr csapatcsoport főhadiszállásán, Herszon megyében Vlagyimir Putyin orosz elnök – közölte kedden a  Kreml sajtószolgálata.

A tájékoztatás szerint az államfő fogadta Mihail Tyeplinszkij vezérezredes, az orosz légideszant erők parancsnoka, Oleg Makarevics vezérezredes, a Dnyepr csapatcsoport parancsnoka és más katonai vezetők jelentését.

A herszoni útja alatt Luhanszkban is látogatást tett az orosz elnök, számolt be a sajtószolgálata. Ott a Vosztok nevű gárda főhadiszállására utazott, ahol jelentést kapott Alekszandr Lapin vezérezredestől és más vezető tisztektől az ottani helyzetről.

Ez Putyin első látogatása a de facto Luhanszki Népköztársaságba és Herszon régióba is.

Ez a második ismertté vált eset, hogy Putyin a háború kitörése óta orosz ellenőrzés alá került ukrajnai területen járt.  Első alkalommal ezt március 19-én Mariupolban tette meg.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA /Szputnyik/Orosz elnöki sajtószolgálat/Szergej Bobiljov

Összesen 202 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
5m007h 0p3ra70r
2023. április 18. 13:13
Melyik látogat oda a 17 közül? A rákos, a csúcsosállú, a püffedtarcú, a beesettszemű, vagy?
jánosbácsi
2023. április 18. 10:39
Csak nehogy elkapják az ukránok oszt jónapot.
lendvaiildiko
2023. április 18. 10:13
Soha eddig, senki halálát nem kívántam, nem is fogom. Putyint pedig nagy politikusnak is tartom. Ugyanakkor kérdezem, nem halt meg? Pár napja olvastam, hogy rosszul lett, keresik az utódját... S egy ekkora beteg ember vállalkozik egy ekkora útra?
Akitlosz
2023. április 18. 10:13
A cikk címéből rögtön sejtettem, hogy nem lesz igaz a "hír".
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!