Nem találja ki, hol használják az amerikai harci járműveket (FOTÓ)

2023. április 20. 15:40

Egy ünnepi felvonuláson szúrták ki a katonai járműveket.

2023. április 20. 15:40
null

A haderő napja alkalmából modern amerikai katonai járművekkel vonultak fel Iránban egy katonai parádén – derült ki egy friss Twitter-bejegyzésből. 

A Szanandzs városában tartott utcai felvonuláson többek között modern amerikai fegyverek is feltűnnek.

Bár az 1978-79-es forradalom előtt Irán jó kapcsolatot ápolt az USA-val, a parádén feltűnt katonai felszerelések nem ebből az időszakból származnak. Egy Navistar 7000-MV-es katonai teherautó és egy M16A4-es gépkarabély is feltűnik a Twitteren megosztott felvételeken. Előbbit csupán 2005 óta használja az amerikai haderő. 

A Portfolio szerint minden jel arra utal, hogy Irán az USA afganisztáni kivonulása után juthatott hozzá a fegyverekhez a tálibokon keresztül.  

Nyitókép: Twitter 

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tetveknek sem nevezhető gombák
2023. április 20. 18:03
Ez az irániak számára szégyen, nem az amerikaiakra nézve. Kicsit olyan, mintha a magyar honvédség Dacia teherautókkal meg szlovák lövegekkel jaszkarizna.
Mandinka
2023. április 20. 17:14
Oshkosh ami kiütötte a hummert.
jóember
2023. április 20. 16:41
Kicsit szegényes lett a parádé, mert az új leopárdokat még nem kapták meg, várni kell rá, csakúgy mint az abrams tankokra. Nade majd jövőre, na az lesz csak pazar. Az ígéret szerint még légiparádé is lesz F16-okkal.
fogas paduc
2023. április 20. 16:15
Mi itt a gond? Carter elnök idején az usa tilalma idején is adott el az USA Iránnak fegyvereket, persze aztán ebből a pénzből finanszírozta a kontrákat. Ja, az iraki - iráni háborúban is adott el Iránnak fegyvereket, igyaz akkor Iraknak is. Mi több, még vegyi fegyvereket is....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!