Az iskolai lövöldözésre készülő miskolci fiú anyja szerint a fia nem volt veszélyes másokra

2023. április 05. 06:29

„Imádta a lövöldözős videójátékokat. Ennél tovább azonban nem ment” – fogalmazott a nő, akinek a fiát a TEK azért fogta el, mert a gyanú szerint ötven diákkal akart végezni.

2023. április 05. 06:29
null

A Blikk arról ír, hogy visszahúzódó, szerény, magának való gyerekként jellemezte az édesanyja azt a 17 éves miskolci fiút, akit azért fogott el múlt héten a Terrorelhárítási Központ (TEK), mert a gyanú szerint iskolai lövöldözést tervezett, ötven diákkal akart végezni.

„Nem egy egyszerű fiú, beilleszkedési zavarral küzdött, sok probléma volt vele. Imádott nagyszülei halála után depressziót diagnosztizáltak nála. Egy éve gyógyszert is szedett, illetve magántanuló lett. Ám az soha fel sem merült, még a szakemberekben sem, hogy agresszív, vagy másokra veszélyes lenne.

Előbb bántaná önmagát, mint ártatlan idegeneket” – idézi a nőt a Blikk.

Videón az elfogás:

Az anya hozzátette: nem tartja magát elvakultnak, és érti, hogy miért borzadnak el azok, akik olvasták, hogy a fia miket írt, de hangsúlyozta: „Én is ezt tenném, ha nem az én fiamról lenne szó. Azonban én ismerem őt a legjobban, pontosan tudom, hogy a látszat és a valóság nem is állhatna messzebb egymástól.” Az anya elmondta: a fiát kiskorától érdekelték a fegyverek,

A hvg hozzáteszi: a fiút az Interpol jelzése után kapták el, és kiderült, hogy valóban fegyvert akart vásárolni, lövészklubokba is eljárt volna tökéletesíteni a tudását. Emellett rendszeresen olvasott olyan weboldalakat, ahol az Egyesült Államokban történt lövöldözésekről számoltak be.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség szóvivője szerint a fiú a kihallgatásán tagadta az emberölés előkészülete bűncselekmény elkövetését. Nem akart senkit sem megölni, mondta, és fegyvert sem akart szerezni. Közölte azt is, hogy pszichés problémákkal küzd, és erre vezethetők vissza a bejegyzései. „Az ügyészség szerint ugyanakkor

és úgy tervezte, saját magával is végez a gyilkosságok után” – írja a hvg.

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csigafattyu
2023. május 11. 11:18
Ezt a baromságot! A kilencvenes években szinte mindenki csinált Doom vagy Quake pályát az iskolájáról. Mindenki előszeretettel tele is rakta a tantermeket, de főleg a tanári szobát zombikkal. És röhögtünk mint a sakálok, amikor halomra lőttük őket. Aha, biztosan mind elmebeteg gyilkosok voltunk. "D-de ő f-fegyvereket n-nézegetett az i-interneten..." Aha, mint ahogy mi is. Mindenki akart valami fegyvert tizenévesen, huszonévesen, amikor berobban a tesztoszteron. Én például arról fantáziáltam, hogy szerzek két rövidkardot, és megtanulok vívni. Aztán ha belém kötnek az utcán, előrántom a hosszúkabát alól. Biztosan egy agresszív elmebeteg vagyok, ilyesmi sosem jutna eszébe senkinek... "Sz-szuicid..." Ó he, egy tizenéves depressziós volt? Merőben új dolog, ilyesmi még sohasem történt! Aztán honnan derült ez ki? Le kellett szedni a Szabadság-hídról? Vagy csak nyüszített, hogy szaraélet, mert nincs barátnője? Nem ez a gyerek van eltorzulva, hanem ti, az ostoba senkik. Be vagytok rottyantva mindentől, és tökéletes világot vártok, ahol "biztonságban" lehettek. Most éppen egy kissé labilis lelki egészségű tizenévest tesztek tönkre örökre. Ja, nem tudom, ki emlékszik a Suli című kalandjátékra. Magyar. Arról szólt, hogy bemész az iskoládba, és meg kell ölnöd az igazgatót. Meg közben kb. mindenki mást is. A kilencvenes években kultgame volt. Nem tudok róla, hogy annak idején rohant volna a rendőrség letartóztatni a készítőjét! Pedig nyíltan beletette a nevét, telefonszámát.
zsolti123
2023. április 10. 00:37
érti, hogy miért borzadnak el azok, akik olvasták, hogy a fia miket írt, de ...: "Én is ezt tenném, ha nem az én fiamról lenne szó. " -Így már nem borzad el? -Így már a mentegetéssel van elfglalva?
chief Bromden
2023. április 06. 20:48
Jó látni mennyi okos szakértő van. Utólag. :D
Igazszó
2023. április 05. 19:43
Gondolatbűncselekmény. Előkészület fegyver és lőszer nélkül. Komoly. Szemkilövő geciknek való, míg pár magyart ma is megloptak, kiraboltak, meggyilkotak a vétótlan köpcös geci erőforrásai.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!