Bejutottunk a legjobb négy közé vízilabdában a Világkupán

2023. július 01. 10:26

A spanyolokkal játszunk a döntőért.

2023. július 01. 10:26
null

Az első negyed közepén 0-2 volt az állás, de a hátralévő 28 percben mindössze két gólt kapott a kiválóan védekező magyar válogatott, így végül nagy csatában sikerült 6-4-re nyernie. A mezőny legjobbjának Vogel Somát választották, aki 13 lövésből kilencet kivédett, vagyis 69 százalékos mutatóval zárt. „Nekem leginkább az tetszett, hogy a meccs előrehaladtával egyre stabilabb lett a védekezésünk, az utolsó negyedben még többet blokkoltunk, mint addig.

– idézi a magyar szövetség honlapja Varga Zsoltot.  

Hozzátette, a támadás mehetett volna kicsit jobban, de amikor ekkora fókusz van a védekezésen, az sokszor a támadásvezetés rovására megy. A szövetségi kapitány megjegyezte, nagyon fizikális, nagyon kemény meccset játszottak a hosszú utazás után. A magyarok a legjobb négy között a spanyolokkal találkoznak.

A torna első két helyezettje kijut a jövő évi dohai világbajnokságra.

Férfi világkupa, negyeddöntő:

  • Magyarország-Görögország 6-4 (2-2, 1-0, 1-2, 2-0)
  • A magyar gólszerzők: Varga D., Jansik Sz., 2-2, Zalánki, Vigvári

(MTI)

Nyitóképen: Zalánki Gergő, illusztráció. Fotó: Kovács Anikó/MVLSZ

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ergit
2023. október 15. 10:56
Gratulálok!!!
pollip
2023. július 01. 13:25
Neked. Más meg azért szeretheti. Nekem sokszor a bíráskodással van bajom.
Morumbi
2023. július 01. 13:19
Ezt a sportágat kb. négy országban játszák. Így bejutni a legjobb négybe az olyan kiváló sportteljesítmény, mint az első 10ezerben végezni a Balaton átúszáson. Soha nem értettem ezt a vízilabda hype-ot. Ez egy nézhetetlen és értelmezhetetlen valami...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!