Újból hitelességi válságban az ellenzék 

2023. július 12. 21:40

Márki-Zay Péter volt ellenzéki kormányfőjelölt elszólásával kezdődött, majd a Nemzeti Információs Központnak a 2022. évi magyarországi országgyűlési választás külföldi befolyásolásáról szóló titkosszolgálati jelentése nyilvánosságra hozatalával folytatódott az ellenzék kampánytámogatási botránya.

2023. július 12. 21:40
KARÁCSONY Gergely

 

 Baranya Róbert, Nagy Gábor írása a Mandiner hetilapban.

A korábban megismert adatokat és újabb részleteket egyaránt tartalmazó dokumentumban szereplő információk sajtófeldolgozása folyamatban van, ahogy a Nemzeti Adó- és Vám­hivatal, valamint az Állami Számvevőszék vizsgálata is. Előbbi költségvetési csalás gyanúja miatt nyomoz, míg utóbbi belengette: több mint 3 milliárd forintos büntetést szabna ki az ellenzéki összefogás pártjaira – a Demokratikus Koalícióra, a Lehet Más a Politikára, a Párbeszédre, a Momentumra, illetve a Jobbik-Konzervatívokra –, mivel a hat tömörülés és a Mindenki Magyarországa Mozgalom „a választási kampányban a jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás alapelvét figyelmen kívül hagyták, a törvényi előírásokat megkerülték a közös kampányuk finanszírozása, a kampányköltések mértékének korlátozása és a kampányelszámolás tekintetében”. Jelezte, az ellenzéki pártok és az MMM 1,683 milliárd forinttal költött többet választási kampányra az engedélyezett összegnél.

A főpolgármester nem tudja, kiktől kapta a támogatásokat, de egy adományozót megnevezett: Bojár Gábor üzletembert”

Márki-Zay Péter az ügy tavalyi kirobbanásakor csupán annyit mondott: „még júniusban is érkezett több száz millió forintos támogatás az Egyesült Államokból, amit rögzíteni és elszámolni kellett”. Majd a szakszolgálatok vizsgálódásából kiderült, minden tekintetben jóval többről van szó: az Action for Democracy (AD) nevű szervezet 3,176 milliárd forintot utalt Magyarországra az országgyűlési választás kampányában, amelynek nagyobb része – 1,84 milliárd forint – az MMM-hez került. Emellett további 900 millió forint jutott az Ezalényeg nevű ellenzéki propagandaportál kiadójához, az Oraculum 2020 Kft.-hez egy Svájcban bejegyzett alapítványtól. A titkosszolgálati dokumentum alapján az amerikai támogatások „végső kedvezményezettje, illetve magyarországi elosztóközpontjai” a DatAdat cégcsoport és az Oraculum 2020 Kft. voltak. A két cég összesen 3,55 milliárd forintot költött el a kampányban.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gekk
2023. július 30. 13:53
Ja. Orbit és bandája meg nyugodtan lophat tovább.
Palatin
2023. július 18. 19:58
Nagyon úgy néz ki a helyzet, hogy Orbánra nemcsak Magyarországon lesz nagy szükség továbbra is, hanem egész Európában. Eltüntek a világítótornyok nyugaton. Van der Leyen, Weber, Verhofstadt stb. ilyen kaliberekre van bízva Európa jövöje? A Sargentini-féle poshadt, elgombásodott, büzös klima lengi be az egész intézményt. ORBÁNRA ÓRIÁSI SZÜKSÉG LESZ EURÓPÁBAN, MERT Ö TUDJA EGYEDÜL, HOGY MERRE LENNE ELÖRE. Most szidják, de majd követni fogják. Ö az egyetlen, aki tudja, hogyan lehet megmenteni a kontinenst. Európa jövöje azon múlik, hogy ezt Brüsszel felismeri-e. Az unió ma egy korrupciótól süppedö mocsár, ami néha itt-ott elnyel valami gazembert, de ez még nem elég, mert az unió vezetésének legalább 20%-a ócska, harácsoló áruló. Von der Leyen, - akit magát is a gyanú árnyéka leng körül -, csak a libernyákokat képviseli az únióban. Az egész családja amerikai gyógyszergyáraknak alkalmazottja, vagy vezetö munkatársa.
boldog-pride-ot-mindenkinek
2023. július 14. 03:07
🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈Sziasztok! Szombaton Pride felvonulás ! Mindenkit nagy szeretettel várunk! Gyertek el minél többen, és hozzátok a barátaitokat is! Csináljunk a Budapest Büszkeségből a világ legjobbját és legnagyobbját! 🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!