Szerencsére már nem csak melegekről, transzneműekről és leszbikusokról is szólnak fiataloknak szóló regények a magyar író szerint

2023. augusztus 10. 10:55

Az író furcsa módon épp a 444 podcastjában erősített meg számos olyan tézist, amit a jobboldal megfogalmazott, a liberális sajtó pedig nevetség tárgyává próbál tenni.

2023. augusztus 10. 10:55

„Külföldön abszolút iszonyúan népszerűek az LMBTQ-regények szerencsére”, mesélte a 444 podcastjában nagy lelkesedéssel Rácz-Stefán Tibor író, aki maga is leginkább ilyen karakterisztikájú könyvekkel rukkol elő, elsősorban a fiatalokat célozva szövegeivel. (Saját megfogalmazása szerint „legjobban LMBTQ-könyveket szoktam írni”.) Ezt követően arról beszélt, e tekintetben óriási hatása van a TikToknak, amely platformon nagy népszerűségnek örvendenek és nagy reklámfelülethez jutnak ezek a könyvek. Mint mondta, ami nyugaton népszerű, „az szerencsére Magyarországon is népszerű lesz”

„Abban a tök jó szakaszban vagyunk, hogy folyamatosan jönnek ki felnőtteknek és fiataloknak szóló LMBTQ-könyvek és sorra jönnek a jobbnál jobb könyvek, amikben vannak tök fontos témák, szórakoztatóak és romantikusak”, így Rácz-Stefán, aki arról is beszélt, azért is szereti a mostani LMBTQ-könyveket, mert 

végre most már vannak boldog befejezésű meleg regények is”

Rácz-Stefán Tibor szerint sehol nincs kvóta, nem gondolja, hogy bárhol a világon azt mondaná egy kiadó egy szerzőnek, hogy ha nem ír bele a történetbe egy meleg karaktert, akkor nem jelenhet meg a könyve. Szerinte az elmúlt évtizedekben

egyre elfogadóbb lett „a világ és az emberek”, amiben nagy szerepet játszottak a népszerű tévésorozatok is, mára pedig a popkultúra része lett az LMBTQ-karakterek bemutatása,

a könyvek pedig egyszerűen igazodnak ehhez az igényhez. Majd szomorúságának adott hangot, mert szerinte azzal, hogy a gyermekvédelmi intézkedések keretében az LMBTQ-ideológiát népszerűsítő könyveket a boltok polcain befóliázva kell árusítani, az írók kevésbé akarnak majd ilyen karaktereket beleírni történeteikbe. 

Szerinte sokat beszélünk a gyerekek védelméről, de kevés szó esik arról, hogyan lehet megvédeni az LMBTQ-fiatalokat, akik körében még mindig magas az öngyilkosságok száma. Mint mondja, nem látja azt, hogy ezeken a gyerekeken próbálnánk segíteni, de az LMBTQ-könyvek segítséget jelenthetnek számukra.

Most már abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy nem csak melegekről szóló young adult könyvek vannak, hanem transzneműekről és leszbikusokról szólók is”, mondta Rácz-Stefán. 

„Nagyon jól esik LMBTQ-történeteket írnom, egyszerűen akkor vagyok elememben, akkor érzem, hogy írás közben szárnyalok”, fogalmazott a beszélgetés során az író. 

Nyitókép: Rácz-Stefán Tibor hivatalos Facebook-oldala

 

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alenka
2023. augusztus 11. 00:11
Boldog befejezesű meleg témájú könyv?....mindnek gusztustalan lehet a vége,a buzik összegabalyodnak... És ... Ocsmanysag...
Tarpibp
2023. augusztus 10. 21:47
Próbált mér ez a szarzsák lmbtq könyveket népszerűsíteni pl. egy muszlim bevándorlók lakta negyedben? Azok közt, akiket szintén az ilyen liberális ipari hulladékok oly nagyon pátyolgatnak.
Martell 2
2023. augusztus 10. 20:53
Perverz beteg állatok ezek a regényírók.
macskusz-4
2023. augusztus 10. 16:24
Ha ez szobrász lenne, mindig a farkát szoborná meg.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!