Tilthatják a francia puszit

2009. szeptember 14. 14:03

A franciák attól félnek, hogy a hagyományos üdvözlési mód a sertésinfluenza gyors terjedését okozhatja.

2009. szeptember 14. 14:03
Két puszi, az arc mindkét oldalára -ezt a tradicionális üdvözlési módot nagyon sokan alkalmazzák Franciaországban, ha üdvözölni vagy elköszönni akarnak valakitől. Lehet, hogy a sertésinfluenza miatt most egy időre el kell felejteniük, ugyanis különböző cégek, egészségügyi intézmények, kormányzati szervek és iskolák is azon a véleményen vannak, hogy ez a klasszikus üdvözlési mód segítheti a járvány terjedését. A "puszi tilalom" ugyan még nem lépett hivatalosan életbe, de a francia egészségügyi miniszter már figyelmeztette a lakosságot, kerüljék a rítust, mert - különösen a tél közeledtével - a járvány terjedése erőre kaphat.

Egyes francia iskolákban viszont már megkérték a gyerekeket, hogy hanyagolják ezt a hagyományos üdvözlési módot. Igaz, a "puszi tilalom" egyelőre csak ajánlás, akár törvényi erőre is emelkedhet, ha szükségállapot áll elő a tél folyamán.

Nem csak Franciaország fél a vírus terjedésétől, Olaszországban is hoztak már érintkezéstiltó intézkedéseket, amelyek a római katolikus liturgiát is érintik: a hívők nem csókolhatják meg a szent vérét tartalmazó ereklyét.

A franciák már nem sokáig puszilkodhatnak (női lapozó)

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vladtepesch
2009. szeptember 15. 10:55
És a franciázást nem akarják tiltani?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!