Újra kiadnák a Mein Kampfot

2010. február 03. 19:50

Hitler könyvét a szerzői jogok lejártára hivatkozva jelentetnék meg Németországban.

2010. február 03. 19:50
Adolf Hitler halála után hetven évvel, 2015-ben újra kiadják a náci propaganda alapművének számító Mein Kampfot Németországban - jelentette be Edith Raim, a müncheni Kortárs Történeti Intézet (IfZ) igazgatója. Raim arra hivatkozott, hogy  2015-ben hatályát veszti a mű kiadását tiltó szerzői jog.
 
A szöveget letétként őrző bajor tartományi pénzügyminisztérium leszögezte, hogy ellenzi az újrakiadást, és nem adott rá engedélyt. Minden korlátozás nélkül hozzáférhető a könyv az Egyesült Államok és Ausztrália közkönyvtáraiban, a holland fordítás joga viszont állami tulajdon, a mű megjelentetése pedig gyűlöletkeltés miatt törvénybe ütközik – ahogy Ausztriában, Kínában és Oroszországban is. Magyarországon 2007-ben adták ki utoljára.
 
Német jogi szakértők szerint ha akarná, Hitler unokaöccsének fia, sikkerrel perelhetné el Bajorországtól a szerzői jogot, eurómilliókra téve szert az újrakiadások utáni jogdíjakból. Az Ausztriában élő Peter Raubal már többször jelezte, nem érdekli az üzlet.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kanpalisoda
2010. február 04. 13:42
"eurómilliókra téve szert az újrakiadások utáni jogdíjakból." Mi a fene ! Ilyen kúrens a mű?
Cavinton
2010. február 03. 21:42
Ugyanmán, internetről bármikor elérhető.
bmucsai
2010. február 03. 20:24
Én együtt jelentetném meg Lenin: Állam és forradalom c. művével.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!