Volt orosz kém vette meg az Independentet

2010. március 26. 12:11

Alexander Lebegyev komoly médiabirodalmat épít: Oroszországban résztulajdonosa a Novaja Gazetának, Nagy-Britanniában pedig tavaly már bevásárolta a London Evening Standardot.

2010. március 26. 12:11
Egy év huzavona után átvehette a brit Independent napilapot Alexandr Lebegyev orosz milliárdos az ír tulajdonú Independent News & Media részvénytársaságtól. A megállapodás értelmében az INM 9,25 millió fontot fizet Lebegyevnek, aki jelképes összegért, egy fontért vette meg a lapot. Ha az INM a lap bezárása mellett dönt, akkor az 30 millió fontba került volna. Lebegyev, aki egykor a KGB londoni vezetője volt, komoly médiabirodalmat épít, Oroszországban résztulajdonosa a Novaja Gazetának, Nagy-Britanniában pedig tavaly már bevásárolta a London Evening Standardot. Azt ígéri, mindkét brit lapba komoly összeget invesztál, az Evening Standardot tavaly ingyenessé tette.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!