Végrehajtó intézkedhet Duray Miklósnál

2011. április 08. 14:48

A felvidéki magyar politikus öt évvel ezelőtt minősítette fasisztának a Szlovák Nemzeti Pártot. Bocsánatkérési kötelezettségét nem elég magyarul megtennie, ezt szlovák nyelven is végrehajtatják.

2011. április 08. 14:48

Az illetékes pozsonyi bíróság elutasította Duray Miklós kérését, hogy állítsák le a Szlovák Nemzeti Párt által kért végrehajtási parancsot. A szlovák igazságszolgáltatás ezzel elismerte: a párt által kijelölt végrehajtó bocsánatkérést követelhet a felvidéki magyar politikustól, mégpedig szlovák nyelven.

Duray Miklós öt évvel korábban az InfoRádiónak nyilatkozva fasisztának minősítette az SNS-t. A politikus korábban már magyarul teljesítette a bíróság által kirótt bocsánatkérési kötelezettségét. „ Az ítélet nem rendelkezett arról, hogy milyen nyelven kérjek bocsánatot, ezért alkotmányos jogommal élve, az anyanyelvemen tettem eleget a kötelességemnek. Ugyanakkor mellékeltem az ítélet első oldalának fénymásolatát, amelyen olvasható a testület által megfogalmazott szlovák nyelvű változat.” - közölte akkor Duray.

Amennyiben a politikus nem kér bocsánatot szlovákul, akár 30 ezer eurós pénzbüntetésre is ítélhetik. Duray Miklós jogorvoslatért kész a kassai Alkotmánybírósághoz, vagy a strasbourgi emberjogi bírósághoz is folyamodni. Rafael Rafaj, az SNS frakcióvezetője szerint kikényszerítik az ítélet maradéktalan végrehajtását, mivel Szlovákiában bírósági levelezés csakis államnyelven történhet.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hakos
2011. április 08. 22:40
Gondolom Závada Pál most keményen tiltakozni fog, hisz egy embert azért ítélnek el, mert nem egy bizonyos nyelven kért bocsánatot......vagy a szlovák demokrácia így is tökéletes?????
Corporate Soldier
2011. április 08. 21:38
1. Szlotyicská! Jebem tvoju májkú. 2. Torre, Nyuggergeci: baszom a büdös kurva anyátokat. Duraynak a seggét se nyalhatnátok ki, rohadékok.
OrangeOrder
2011. április 08. 19:34
Vissza kéne venni Csallóközt mégiscsak...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!