Izraelbe látogat Áder János

2012. július 13. 16:10

Háromnapos izraeli látogatásra utazik jövő héten Áder János köztársasági elnök. Az államfő megbeszélést folytat az izraeli államfővel és a zsidó állam miniszterelnökével, valamint beszédet mond a jeruzsálemi Raoul Wallenberg-megemlékezésen.

2012. július 13. 16:10

A Köztársasági Elnöki Hivatal sajtóigazgatóságának tájékoztatása szerint az államfő hétfőn utazik Izraelbe, ahol aznap tárgyal Simon Peresz államfővel Jeruzsálemben, majd másnap délelőtt Benjámin Netanjahu miniszterelnökkel.

Áder János kedden részt vesz a száz éve született, a második világháborúban magyarországi zsidók százezreinek megmentésében részt vevő svéd diplomata, Raoul Wallenberg tiszteletére rendezendő megemlékezésen, amelynek házigazdája Reuven Rivlin, a kneszet, az izraeli törvényhozás elnöke.

Jeruzsálemi tartózkodása alatt a köztársasági elnök ellátogat a Jad Vasem Intézetbe, a világ legnagyobb holokauszt-emlékközpontjába, és tiszteleg Wallenberg emlékfájánál, illetve a magyar embermentők emléktáblájánál.

Szerdán, a látogatás utolsó napján az államfő a palesztin területen fekvő ciszjordániai Betlehembe utazik, találkozik a város kormányzójával és a Palesztin Nemzeti Hatóság turisztikai miniszterével, valamint felkeresi a Születés Templomát.

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
durrbele
2012. július 13. 23:23
Megy a következő utasításokért!lehet hogy metélik is?
Trükkök Százai...
2012. július 13. 18:04
Komolyan mondom ez már beteges ami itt megy... :D Elképzelek egy izraeli hasonló felületet, mint a Mandiner, és valahogy kizártnak tartom, hogy ekkora ajvékolás lenne egy olyan hírre, hogy az izraeli államfő Magyarországra utazik. Minek ennyire fenntartani az "ántiszemitizmussal vádólhatóság állapotát", nem lenne egyszerűbb felvállalni?
korona
2012. július 13. 17:45
Csatolmány: http://www.angelfire.com/zine2/judeolog/konyvek/chsimon2.htm
korona
2012. július 13. 17:41
Vigyázzatok vagy legyetek óvatosak nem-zsidó komentelők, mert itt mindig vannak ügyeletes zsidó megfigyelők. Bár semmit nem tehetnek, mégha azt is hiszik, hogy igen. A zsidó alkonyat igen, de kötve hiszem, hogy a zsidó virradat bekövetkezhet egy Magyarországon! Ez nem az USA, ahol, mivel mindenki jöttment - csakhogy egyesek előbb, mások később mentek az USA-ba - itt Magyarországon Őslakók élnek. Ez meg hatalmas különbség.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!