Oscar-díj: az Argo-akció lett a legjobb film

2013. február 25. 06:23

Ben Affleck filmje kapta a legjobb filmnek járó Oscar-díjat az Amerikai Filmakadémia hétfő hajnalra virradó díjátadó gáláján. Ang Lee lett a legjobb rendező, de Tarantino is bezsebelt egy díjat a Django elszabadul forgatókönyvéért. Jennifer Lawrence a legjobb színésznőnek bizonyult, Daniel-Day Lewis pedig rekordot döntött: harmadik Oscarját gyűjtötte be főszerepért.

2013. február 25. 06:23

Ben Affleck filmje, az Argo-akció című politikai dráma, az 1979-es teheráni túszdráma egy kevésbé ismert fejezetét feldolgozó alkotás kapta a legjobb filmnek járó Oscar-díjat az Amerikai Filmakadémia hétfő hajnalra virradó díjátadó gáláján Los Angelesben. Ang Lee lett a legjobb rendező a Pi élete adaptációjáért, Quentin Tarantino pedig második Oscar-díját nyerte el a Django elszabadul forgatókönyvéért.

 
A legjobb idegen nyelvű filmnek járó elismerést Michael Haneke Szerelem című filmje nyerte el. A papírforma a férfi főszereplő kategóriájában ezúttal bejött: Steven Spielberg Lincoln című filmjének címszerepéért Daniel Day-Lewis átvehette immár harmadik szobrát, a legjobb női főszereplő viszont az idén először jelölt, Éhezők viadalából ismert, mindössze 22 éves Jennifer Lawrence lett, a Napos oldal című filmben nyújtott alakításáért. Anne Hathaway (Nyomorultak) bizonyult a legjobb női mellékszereplőnek, míg az este talán legnagyobb meglepetéseként a Becstelen brigantykért 2010-ben díjazott Christoph Waltz idén ismét egy Tarantino-filmmel nyert a legjobb férfi mellékszereplő kategóriájában. A legjobb filmnek járó Oscar-díjat meglepetésre az amerikai first lady, Michelle Obama jelentette be videokapcsolat – és Jack Nicholson – segítségével.

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szilágyi Béla
2013. február 25. 10:33
A legnagyobb zsidó ünnep másnapján azért emlékezzünk meg a kommunizmus több, mint 100 millió áldozatáról is!
szintiboj
2013. február 25. 10:16
Jó volt az Argo. Nem az évszázad filmje, de egy nézhető alkotás-az oscarosok között már ez is valami...
egykettő
2013. február 25. 09:40
Én a Pi életét láttam, az egy nagyon szép családi mozi. Csak a végén levő csavart nem értik a gyerekek. Persze attól tartok a felnőttek egy része sem.
Viktus
2013. február 25. 08:44
Django jó film lett Christoph Waltz pedig nagyobbat alakított, mint a múltkor meg a harci nigger is ügyes volt. :P
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!