Cicciolina Róma főpolgármestere lenne

2013. április 10. 15:45

Az Olasz Liberális Párt jelöltjeként induló egykori pornósztár megválasztása esetén szabad prostitúciót, a könnyűdrogoknak a gyógyításban való szabad használatát, az élettársi kapcsolatok rendezését és a túlzsúfoltság miatt kritikus olasz börtönhelyzet megoldását ígéri.

2013. április 10. 15:45

Jelöltként indul a május 26-27-i római főpolgármester-választáson Staller Ilona egykori pornósztár, aki huszonhat évvel ezelőtt a római parlament képviselője is volt. Szabad prostitúciót, a könnyűdrogoknak a gyógyításban való szabad használatát, az élettársi kapcsolatok rendezését és a túlzsúfoltság miatt kritikus olasz börtönhelyzet megoldását ígérte, ha megválasztják az olasz főváros főpolgármesterének. A Cicciolina néven közismert volt pornószínésznő az Olasz Liberális Párt (PLI) színeiben indul a Róma első emberének székéért folytatott politikai versenyben.

A hetvenes évektől Olaszországban élő, olasz állampolgár Staller vetélytársa többek között a távozó főpolgármester, Gianni Alemanno, a jobbközép Szabadság Népe (PdL) politikusa és Ignazio Marino orvos, a balközép Demokrata Párt (PD) jelöltje lesz. Az idén hatvankét éves Cicciolina 1987-1992 között a római képviselőház tagja volt. A Radikális Párt jelöltjeként akkor húszezer szavazatot kapott, a pártban egyedül a radikálisok vezére, Marco Pannella előzte meg. Ezt követően Moana Pozzi pornósztárral megalapította a Szerelem Pártját, amely nem jutott be a parlamentbe. 2002-ben szintén sikertelenül indult a magyar parlamenti választásokon. 2011-ben Olaszországban megalapította a Demokrácia Természet Szerelem nevű pártot. Tavaly indulni akart Monza és Milánó polgármesteri választásán is, de végül ezektől visszalépett.

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2013. április 11. 08:32
Nincs új a nap alatt. A magyar parlament már tele van qrvával (pénzért lefekszik a hatalmasoknak). Miért legyenek mások az olaszok?
kaktuszvirág
2013. április 11. 07:54
Olyan jó főpolgármester,mint a Demszky volt biztos lesz!
Peter8811
2013. április 11. 07:24
Olyan lenne mint Demszky, mind ketten vonzódnak a lovakhoz. Különbség az lenne köztük, hogy Demszky drágábban fúrt, csak Csiccsó előtte, Demszky meg utána miután főpolgármester lett. Talán még az is különbség lehet hogy Csiccsó nem fogja szidni március 15-én a faszistákat.
doncamillo
2013. április 11. 07:16
Úgy látszik, ez a hölgyemény nem elégszik meg a háromezer eurós nyugdíjával, a Capitóliumot is kiszemelte magának:-))) Talán a Beppe Grillo hívei, ha szavaznának rá!?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!