Az EU erőteljesen elítéli az orosz beavatkozást

2014. március 03. 18:27

Az uniós külügyminiszterek hétfői rendkívüli tanácskozását követően Štefan Füle kitwittelte, hogy az EU erőteljesen elítéli, hogy az orosz fegyveres erők agressziója nyilvánvalóan megsértette Ukrajna területi egységét és szuverenitását.

2014. március 03. 18:27

Az Európai Unió erőteljesen elítéli, hogy az orosz fegyveres erők agressziója nyilvánvalóan megsértette Ukrajna területi egységét és szuverenitását, közölte hétfőn a Twitteren Štefan Füle, az Európai Bizottság bővítésért és szomszédságpolitikáért felelős tagja az uniós külügyminiszterek rendkívüli tanácskozását követően.

A külügyminiszterek rendkívüli tanácskozását Catherine Ashton, az EU külügyi főképviselője hívta össze az Ukrajnában kialakult helyzet miatt. Rövid Twitter-üzenetében a cseh biztos egyértelműen arra utal, hogy a külügyminiszterek által elfogadott szövegből idéz.

FRISSÍTÉS (19:56): Az uniós miniszterek kilátásba helyezték, hogy amennyiben az orosz fél nem csökkenti az általa kiélezett feszültséget, akkor az Európai Unió a kétoldalú viszonyra nézve következményekkel járó intézkedéseket fog hozni, például felfüggeszti a vízumügyi, illetve a kapcsolatok általános újraszabályozását célzó tárgyalásokat, valamint fontolóra vesz további célzott intézkedéseket.

A lehető leghamarabb alá kell írni az EU és Ukrajna társulási szerződését, mondta a magyar külügyminiszter hétfő este újságíróknak Brüsszelben, az Ukrajna ügyében összehívott rendkívüli EU-külügyminiszteri tanácskozás után. Martonyi János közölte: a közös uniós álláspontot tartalmazó szöveg megfelel Magyarországnak.

Összesen 138 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rettenetes
2014. március 04. 13:21
A nyugat meséljen Koszovóról!
kukagyerek
2014. március 04. 11:50
"Az EU erőteljesen elítéli az orosz beavatkozást" ........ Meg is van az erkölcsi alapja rá, mert Irak és Afganisztán kapcsán is nem győzi a hamut a saját fejére szórni és, naponta korbácsolja magát keményen. Képmutató egy társaság!
6qwasyx
2014. március 04. 10:19
"Az EU erőteljesen elítéli az orosz beavatkozást" Ezek szerint Orbán kiiratkozott az EU-ból.
Sujkos
2014. március 04. 09:28
Én meg erőteljesen elítélem az EU-t. Kivittek is vagyunk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!