EU: Nem lenne szabad választást tartani Szíriában

2014. április 22. 21:23

Catherine Ashton az Európai Unió külügyi főképviselője szerint nem lenne szabad elnökválasztást tartani jelenleg Szíriában a konfliktus kellős közepén. Szerinte ez minden hitelességet nélkülöz, és nem tesz eleget a 2012-es genfi nyilatkozatnak.

2014. április 22. 21:23

Figyelmen kívül hagyja a demokrácia alapelveit, aláássa a politikai megoldás érdekében tett erőfeszítéseket, és minden hitelességet nélkülöz, ha június 3-án megtartják az elnökválasztást Szíriában – tudatta kedd este szóvivőjén keresztül Catherine Ashton, az Európai Unió külügyi főképviselője.

Ashton hangsúlyozta, hogy Szíriában csak a 2012-es úgynevezett genfi nyilatkozat által lefektetett feltételek alapján volna szabad elnökválasztást tartani, és nem „a konfliktus kellős közepén, kizárólag a rezsim által ellenőrzött területeken, miközben szíriaiak milliói kényszerültek elhagyni otthonaikat. A főképviselő mélyen sajnálja, hogy a szíriai hatóságok bejelentették: 2014. június 3-án elnökválasztást tartanak Szíriában” – áll az Európai Külügyi Szolgálat közleményében.

A kommüniké egyúttal ismételten felszólít minden, a szíriai konfliktusban érintett felet: hagyjanak fel az erőszakkal, és az emberi jogok megsértésével, valamint nyilvánítsák ki, hogy készek a párbeszédre a Genfben megkezdett béketárgyalások keretében.

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Simlicska Gordon
2014. április 23. 10:02
Milyen demokratikus ez az eu Az eu ujraértelmezi a demosz szót eu-s demokráciában szabad ember azt csinálhat amit szabad Szerintük
Simlicska Gordon
2014. április 23. 09:59
Ultima Ratio "Egyébként hogyne, a világon minden a Nyugat provokációja. Fogadjunk ha kiég otthon az izzó, te akkor is Obamát emlegeted." Csak a 90% a konfliktusoknak nyugatról szított-uszított provokáciaó, néha előfordulhat spontánul is te is tudod hogy a mindenkori amcsi elnük csak 1 báb, a szálakat a háttérből mozhatják A villenykörte összeesküvésről és a tervezett avulásról rengeteg video van a jutubon A 103+ éve égő Edison korában készült villanykörte a világítótoronyban szintén webkamerán látható
Ultima Ratio
2014. április 23. 08:48
Most ti komolyan azt gondoljátok, hogy a) tiszták lennének a választások Szíriában b) érne bármit is? Ennyire hülye az összes Mandis?
nemjoe
2014. április 23. 07:54
Álszent férgek az EU vezető politikusai.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!