Lövöldözés Kelet-Ukrajnában

2014. május 06. 21:32

Lövöldözés tört ki a Donyeck megyei Mariupolban, Kelet-Ukrajnában, ahola szirénák is megszólaltak. Sebesültekről egyelőre nincs hír. A híradás szerint lehet, hogy terrorellenes hadművelet kezdődött a városban. Eközben John Kerry színleltnek nevezte a kelet-ukrajnai népszavazásokat.

2014. május 06. 21:32

Lövöldözés tört ki és megszólaltak a szirénák kedd este a Donyeck megyei Mariupolban, ahol a szakadárok által elfoglalt városháza előtt autógumik égnek. A 0629.com.ua mariupoli hírportál helyszíni beszámolója szerint délután lezárták a város központi sugárútját. A híroldal úgy tudja, tűzpárbaj volt a repülőtér melletti laktanya közelében, ahol fekete és terepszínű ruhát viselő személyek több arra közlekedő járművet is tűz alá vettek. Egy Volga személyautó és néhány kisbusz találatot kapott, de sebesültekről az orgánum egyelőre nem tud.

A közösségi oldalakon megjelent információk szerint a Mariupol központjában égő gumiabroncsok sűrű füstje több kilométerre látszott, és a városban sziréna hangja hallatszott. A hírportál nem tartja kizártnak, hogy terrorellenes hadművelet kezdődik Mariupolban.

Eközben John Kerry amerikai külügyminiszter kedden elutasította az általa kiagyaltnak és színleltnek minősített kelet-ukrajnai népszavazásokat. Kerry a Catherine Ashtonnal, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselőjével közösen megtartott közös sajtótájékoztatóján nyilatkozott erről. Bejelentette, hogy a jövő héten találkozik európai partnereivel, hogy megvitassa velük az Ukrajnával kapcsolatos további lépéseket.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kamasuka
2014. május 07. 08:05
"Eközben John Kerry színleltnek nevezte a kelet-ukrajnai népszavazásokat." Bezzeg a CIA puccs Kijevben, mi? Az volt maga a tökély! :D Amúgy milyen lesz már az az elnökválasztás ahol az ország keleti fele nem fog szavazni a helyzet miatt? :D Legitim, mi? :D Balfasz ketchupos Kerry!
Csigorin
2014. május 07. 06:46
A koszovoi vagy az afgan nepszavazas persze nem volt szinlelt, sot! Nem is volt...
Akitlosz
2014. május 07. 02:16
Terrort a terrorellenesek visznek mindenhova, ahova be merik tenni a lábukat. De nem sokáig, az illegitim ukrán puccsista hatalom rogyadozik. Oroszországon múlik, hogy milyen sorsot szán, ezeknek az "antiterrorista" ... alakoknak.
Kárpáti Zoltán
2014. május 06. 22:49
"Eközben John Kerry amerikai külügyminiszter kedden elutasította az általa kiagyaltnak és színleltnek minősített kelet-ukrajnai népszavazásokat." Nem mintha lenne hozzá bármi köze is. Nem kérte senki az engedélyét hozzá. Sem az övét, sem az Egyesült Államokét.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!