Ukrajna: az ENSZ-főtitkár elítélte a szakadárok által kiírt választásokat

2014. október 29. 20:36

Elítélte az oroszbarát szakadárok által Kelet-Ukrajnában kiírt választásokat Ban Ki Mun, az ENSZ főtitkára, aki szerint a november 2-ra kiírt „választások” megsértik Ukrajna alkotmányát és törvényeit.

2014. október 29. 20:36

Elítélte az oroszbarát szakadárok által Kelet-Ukrajnában kiírt választásokat Ban Ki Mun, az ENSZ főtitkára.

 
A világszervezet apparátusának első embere szerdán szóvivője, Stephane Dujarric révén értésre adta, hogy a november 2-ra kiírt „választások” megsértik Ukrajna alkotmányát és törvényeit.
 
„Ezek a »választások« súlyosan aláássák a minszki jegyzőkönyvet és memorandumot, amelyet sürgősen és maradéktalanul végre kell hajtani” – mondta Dujarric.
 
A szóvivő rámutatott: a főtitkár mindenkit a megállapodások betartására szólított fel, és arra, hogy törekedjen a konfliktus békés lezárására. Hangsúlyozta a stabilitás helyreállításának, valamint Ukrajna szuverenitása és területi épsége tiszteletben tartásának fontosságát.
 
Az Ukrajnában a hét végén megtartott parlamenti választások eredményeképpen a kijevi törvényhozásban a nyugati orientációjú, az ország egységét szorgalmazó pártok kerültek fölénybe. Oroszország közölte, hogy el fogja ismerni a szakadárok által vasárnapra kiírt választások eredményét. 
 

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2014. október 30. 07:20
Menjen a picsaba ez is. Az ott mar NEM Ukrajna.
Vizitdíjadó
2014. október 29. 22:28
Az Ukran valasztasi reszvetel valodi szamai https://pbs.twimg.com/media/B032zsxCAAIJPlu.jpg:large
Vizitdíjadó
2014. október 29. 22:27
lüporoshordó a "tűzszünet" örve alatt készül a háborúra Budapesten lakók miért nem veszik észre hogy észak-Magyaroszág felett nagy magasságban, ~10KM en nyugatról keletre áthúzó, sokszor párhuzamosan!!!!! menő gépek mennek. Amikor elvileg egész Ukrajna légtere le van zárva az utasszállítók elől, illetve egyik légitársaság se repül felette, inkább elkerülik. Fel kel nézni az égre 12-15 óra között, hetek óta hordja a nyugat a fegyvereket Ukrajnába
Vizitdíjadó
2014. október 29. 22:22
Lehet hogy nem is gáz van azokban az “UKRGAZ” feliratú tartályokban? Gyanújuk nem volt alaptalan. Nyalókakirály latorserege Sz-300 típusú, közepes hatótávolságú rakétákat tologat közelebb Donbasszhoz! képekkel, videoval: http://balrad.wordpress.com/2014/10/29/latorkeszulodes/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!