Koppenhágai merénylet: több gyanúsított is van

2015. február 16. 09:30

Az elkövető Omar el-Husszeint vasárnap reggel lelőtték a rendőrök, de több gyanúsítottat is őrizetbe vettek a hétvégi koppenhágai támadásokkal összefüggésben.

2015. február 16. 09:30

Omar el-Husszein 22 éves dán állampolgár szombat délután és vasárnap hajnalban Koppenhágában két embert megölt és ötöt megsebesített. Először egy nyilvános vita résztvevőire támadt, akik a szólásszabadság és az istenkáromlás viszonyáról vitatkoztak: a rendezvényen jelen volt Lars Vilks svéd karikaturista is, akinek korábban az al Kaida vérdíjat tűzött ki a fejére a Mohamedet ábrázoló rajzai miatt. Vilksnek nem esett baja, de a vita egy résztvevője, egy dokumentumfilmes életét vesztette. Másodszor egy zsinagógára támadt a merénylő, ahol egy biztonsági őrt ölt meg.

Az elkövetőt még vasárnap reggel lelőtték a rendőrök, mikor a férfi rájuk támadt. Ugyanakkor több embert is őrizetbe vettek Koppenhágában a támadásokkal összefüggésben. A tűzharcban lelőtt Omar el-Husszein már volt büntetve erőszakos bűncselekmény miatt: két héttel korábban szabadult a börtönből.

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2015. február 16. 20:19
Amúgy hasonló eset, mint amikor a részeg gyorshajtó összetöri az autóját és magát és kinyiffan. Nem sokan sajnálják. Ez pedig a multikulti hatása, ha kinyírják a liberálisokat ezek az Omar el-Husszein nevű dán állampolgárok, akkor őket nem sajnálom. De ennek a liberális őrületnek a következményei sajnos az egész társadalmat érintik, egész Európát és nem lesz jó vége. Miért kell egyáltalán ennek a sok arabnak, négernek, pakisztáninak állampolgárságokat osztogatni? Az arab országok nem adnak állampolgárságot, az európaiaknak sem. Egy "dán" arab lelőtt egy "dán" zsidót Dániában. Ott kezdődik, hogy eleve nem szabadott volna egyiknek sem dán állampolgárságot adni. Öldököljék egymást a közel-keleten! Az európai civilizáció a saját sírját ássa a rohadék cionista liberálisok által.
Akitlosz
2015. február 16. 20:11
Az origó szerint Omar el-Husszein dán volt. :-)
csírasejt
2015. február 16. 12:45
Az itteni gyér hsz-okból is láthatja Nyau, hogy ennyi már nem éri el az ingerküszöböt.A horrort meg kell hatványozni.
rojtos
2015. február 16. 11:09
A civilizáltnak mondott országoknak fontosabb a korlátlan szólásszabadsághoz való jog, mint az ebből kitermeltek vagdalózásaiból áldozattá vált vétlen állampolgárai. Láthatóak az eredmények. A másik oldalon is vannak gátlástalanok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!