Erdély: lefestették a magyar falunevet Györgyfalva helységnévtábláján

2015. március 25. 19:36

Szerda reggelre virradóan lefestették a Kolozsvár melletti Györgyfalva helységnévtábláján szereplő magyar megnevezést. Az Erdélyi Magyar Néppárt feljelentést tesz.

2015. március 25. 19:36

Szerda reggelre virradóan lefestették a Kolozsvár melletti Györgyfalva helységnévtábláján szereplő magyar megnevezést. Az Erdélyi Magyar Néppárt Kolozs megyei szervezete ismeretlen tettes ellen tesz feljelentést - írja a Kolozsváros.ro.

 
Soós Sándor, az Erdélyi Magyar Néppárt Kolozs megyei szervezetének elnöke a helyszínen tájékozódott az egyértelműen magyarellenes megnyilvánulásról. Soós elmondta: elítélik a rongálást és ismeretlen tettes ellen feljelentést tesznek.
 
„A Kolozsvártól hat kilométerre található Györgyfalván többségében magyarok élnek, így világos, hogy a magyar felirat lefestését milyen indíttatásból követték el” – nyilatkozta Soós Sándor.
 
A Néppárt Kolozs megyei szervezete reméli, hogy a hatóságok mihamarabb az elkövetők nyomára bukkannak.
 

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
magnamater
2015. március 26. 10:00
Mocskos baloldal, mocskos liberálisok, valljátok ki végre, kik is a nácik a Kárpátmedencében?
chack
2015. március 25. 22:49
A táblát le kellene takarítani, majd a román feliratot lefesteni rajta. Kíváncsi lennék, mit szólnának a román hatóságok. Ha esetleg nagyon drága lenne a tábla letakarítása, ki lehetne cserélni egy újra, amelyiken viszont csak a történelmi név lenne feltüntetve... Erre se lenne más a reakció.
Laurence Szilard
2015. március 25. 20:15
Dheorgheni az mondjuk Gyergyószentmiklós, de hát nem én vagyok az erdélybuzi.
3M..
2015. március 25. 19:41
Maradjunk a valóságnál. A románok, és a román hatóságok nagyon boldogok hogy ez történt. Az elkövető Romániában, társadalmilag hasznos cselekedetet hajtott végre. Lehet kitüntetik. Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!