Fizetni fog az IMF-nek Görögország

2015. április 06. 11:41

Janisz Varoufakisz görög pénzügyminiszter leszögezte: minden hitelezőnek fizetni fognak és elkötelezettek a reformprogram mellett.

2015. április 06. 11:41

Két és fél órán keresztül tárgyalt Christine Lagarde-al, az IMF vezérigazgatójával a görög pénzügyminiszter. Ezt követően Janisz Varoufakisz leszögezte: Görögország még a héten visszafizetni az IMF-nek az esedékes 450 millió eurós törlesztőrészletét. De fizetni fognak a többi hitelezőnek is és elkötelezettek a reformprogram végig vitele mellett is.

A görög államkincstárnak egyébként nagy szüksége van a nemzetközi hitelezőkre, de azok csak akkor adnak pénzt, ha a kormány kidolgoz egy átfogó reformprogramot. Közben Alekszisz Ciprasz Moszkva felé is tapogatózik. A görög kormányfő épp aznap találkozik majd Putyinnal, amikor Görögország hivatalosan kifut a készpénzből.

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fradi44
2015. április 07. 07:42
„timeo danaos et dona ferentes” („félek a görögtől, ha ajándékot hoz is”,
kispufi
2015. április 06. 21:45
az ártatlanság elvesztése. így megy ez, csak hogy tudja minden naiv. meg hogy a hiteltelenség nem egyszer a hitelekkel kezdődik.
Senye Péter
2015. április 06. 17:26
Nagy rémületet majd az okoz, ha a görögök Kínához vagy az általuk gründolt ázsiai beruházási bankhoz fordulnak.
Terka
2015. április 06. 13:42
Az IMF, meg Cristine G (aki nem mellesleg belekeveredett némi korrupciós botrányba éppen) olyan jó, hogy meghatározzák, hogy a gazdaság szűkítésével bővítsék a gazdaságot. :D A fából vaskarika kutyafarka ahhoz képest, amit a szép offshore-bankrendszerére épült görög gazdaságnak javasolnak. Hogy a pénzt vissza kell fizetni, nem kétséges. Hogy megszorításokkal nem mennek semmire, az is. A PIACI foglalkoztatás, a hozzáadott értéket termelő valós gazdasági teljesítmény húzhatja ki csak őket a xarból, de erre az IMF stratégiája alkalmatlan. Szerintem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!