Újra esett a rubel

2015. május 14. 20:35

Az utóbbi idők enyhe erősödése után újra jelentősen gyengült a rubel, részben az orosz jegybank bejelentése, részben az olajárcsökkenés miatt.

2015. május 14. 20:35

A közelmúltban tapasztalt erősödés után most ismét nagy mértékben esett a rubel árfolyama az amerikai dollárhoz képest. A folyamat egyik oka, hogy az orosz központi bank bejelentette: nagy mennyiségben vásárol devizát, belső pénzpiacát normalizálandó. A másik ok a kőolaj világpiaci árának további csökkenése.

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kukagyerek
2015. május 15. 11:51
"Újra esett a rubel" ............. Felénk meg az eső!
ciprióta
2015. május 15. 07:47
az orosz költségvetésben az idei évi bevételi előirányzatokban a kőolaj ára barellenkénti közel négyezer rubelben prognosztizált. Ebből könnyü kiszámolni,hogy milyen olajár, vagy milyen rubel árfolyam várható a kőolaj árának alakulásától. Ilyen egyszerü a dolog faszfejek...LOL Ami pedig a dolog másik lényegét illeti, az orosz állam szarban van. Közel százmilliárd dollárnyi veszteséget könyvelt el eddig a tavalyi európai lépéseket követően az un. nemzeti biztonsági alapból, és nagyjából ugyanennyit a tartalékalapból. Ezen kivül fegyverkezésre évi négyszáz milliárd dollárnak megfelelő rubelt akarnak elkölteni illetve szétlopni...szlava rosszii.llOOLOLOLO
csombor
2015. május 15. 00:07
Az Euronews természetesen hazudik, de mi értelme van akkor, amikor pl az xe.com-on évekre visszamenően óránként pontosan meg lehet nézni az összes mozgást?
Kommentelő
2015. május 14. 22:29
Ezért probléma, hogy a földgáztól és kőolajtól függenek. Ha az illiberális állam nem nyúlna le mindent és nem vándorolnának ki a tehetséges fiatalok, akkor felépülhetett volna egy erős gazdaság. De erre most kevesebb az esély, mint valaha.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!