Háromezren akarnak átjutni Nagy-Britanniába Calais-nál

2015. július 31. 08:27

Tarthatatlanná vált a helyzet Calais-ban, ahol háromezer menekült vert tanyát, hogy akár élete árán is átjusson Franciaországból Nagy-Britanniába. A brit kormány minden kamionost megbüntet, akinek a kocsiján illegális határátlépőt találnak.

2015. július 31. 08:27

Manuel Valls, Franciaország kormányfője arról beszélt, hogy Calais-ban egyre rosszabb a helyzet, sőt lesz még rosszabb is, hiszen az embercsempészek napról napra sok ezer embert hoznak át Afrikából Európába. Az Euronews híradója szerint most 3 ezren vertek tanyát Calais-ban, és az életük árán is megpróbálnak átjutni a csatorna másik oldalára.

A brit kormány pénzt és előregyártott kordont adott a francia hatóságoknak az illegális határátlépők megfékezésére, valamint minden olyan kamionost megbüntetnek, aki menekültet szállított át a szigetországba. Június eleje óta kilencen haltak meg Calais-nál.

A 444 közben arról ír, hogy eddig körülbelül 150 menekült járhatott sikerrel. A folyamatos menekültek miatti nyomás — amit David Cameron angol kormányfő rajzásnak (angolul: swarm) nevezett — miatt akadozik a Franciaországot Nagy-Britanniával összekötő Csalagút forgalma, a kamionok esetében akár 19 óra is lehet a várakozási idő.

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
választópolgár
2015. augusztus 01. 04:39
https://www.youtube.com/watch?v=2zMzeKBEvaQ
Fakutya Lázár
2015. augusztus 01. 00:38
te árán is átjusson Franciaországból Nagy-Britanniába. A brit kormány minden kamionost megbüntet, akinek a kocsiján illegális határátlépőt találnak. A helyszíni TARKÓNLÖVÉSNEK NAGYOBB LENNE A VISSZATARTÓ EREJE a WAffEN SS-NÉL MÁR BEVÁLT!
pitypang1125
2015. július 31. 21:58
7,62-es mindent megold!
rosalinda
2015. július 31. 17:32
https://www.youtube.com/watch?v=mEiUj8DAIWw https://www.youtube.com/watch?v=VNPdHmwAHX4 https://www.youtube.com/watch?v=OmqOlxNQABI Have a nice day!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!