EU-s szintű, embercsempészek elleni akció zajlik Presevóban

2015. szeptember 30. 17:19

Embercsempészek elleni rendőrségi akció folyik a szerb-macedón határ melletti Presevóban, amelyet az európai uniós országok rendőri együttműködési szervezete, az Europol koordinál. Ezért lassan halad a migránsok regisztrációja, előállítottak már taxisofőrt és átvizsgáltak sok autóbuszt.

2015. szeptember 30. 17:19

Embercsempészek elleni rendőrségi akció folyik a szerb-macedón határ melletti Presevóban, ezért a mintegy négyezer ott tartózkodó migráns regisztrációja csak nagyon lassan halad – jelentette a nyugat-balkáni SeeBiz.eu című gazdasági honlap szerbiai tudósítója a helyszínről.

Az akció során eddig – meg nem erősített információk szerint – egy taxisofőrt már előállítottak, mert olyan migránsokat szállított, akiket nem regisztráltak a hatóságok. A rendőrök több autóbuszt is átvizsgáltak.

A rendőrségi műveletet az európai uniós országok rendőri együttműködési szervezete, az Europol vezeti, emellett pedig szerb, osztrák, szlovén, macedón, boszniai, montenegrói és albán rendőrök is részt vesznek benne.

A Szerbiába érkező migránsok az utóbbi hetekben gyakran elkerülték a presevói befogadóközpontot, ahol a regisztráció is folyik, mert minél hamarabb az Európai Unió felé akartak indulni. A nem regisztrált migránsokat sem a taxisok, sem az autóbusz-társaságok nem szállíthatták volna el a szerb-magyar, illetve – a szeptember 15-én életbe lépett határvédelmi szigorítások óta – a szerb-horvát határ felé, ez mégis egyre gyakrabban fordult elő. Ezt is ellenőrzik most a hatóságok, illetve a migránsokat is kötelezik a 72 órás szerbiai tartózkodást biztosító papírok beszerzésére. 

Kedden Macedóniából mintegy 3500 migráns érkezett Szerbiába, jelenleg pedig legalább 4 ezren tartózkodnak a dél-szerbiai településen – közölte a hírportál.

 

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2015. szeptember 30. 18:01
stat ár ium .
Laibach
2015. szeptember 30. 17:50
Gondolom csapat erővel mentek ,meg tankokkal is mert Presevoba máshogy nem nagyon lehet bemenni.
Szúnyog
2015. szeptember 30. 17:42
Egy taxist már elkaptak.... Ugye nem ennyi az eredmény?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!