Amerikai tábornok: Véletlenül bombáztuk a kórházat

2015. október 08. 11:51

Szándékosan sosem lőnénk védett egészségügyi intézményt – mondta John Campbell tábornok. Az afgán védelmi minisztérium szerint a kunduzi kórházból tálibok támadtak, az Orvosok Határok Nélkül ezt tagadja.

2015. október 08. 11:51

Még mindig tisztázatlan, hogy miért bombázta az amerikai hadsereg az Orvosok Határok Nélkül nevű nemzetközi segélyszervezet az afganisztáni Kunduzban található kórházát. Mint ismert, az Egyesült Államok légierejének egy helikopteréről több hullámban, fél órán át rakétatámadás érte az intézményt, ahol több beteg mellett 12 orvos vesztette életét. 

John Campbell tábornok arról beszélt, sosem támadnának védett egészségügyi objektumot szándékosan, az akció véletlen volt. Elmondta, hogy a beavatkozást afgán erők kérésére hajtották végre.

Az afgán belügyminisztérium szerint a kórházból tálibok támadtak. Ezt az állítást a segélyszervezet határozottan cáfolta. 

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
magnamater
2015. október 09. 10:28
Kalap szart nem ér az ENSZ, mert a háborús bűnös USÁT el nem ítéli! Felelősségre kell őket vonni a bombázásokért, fizessenek a károkozásárt,és kötelezzék Amerikát a menekültáradat befogadására! Ha minden állam az USA ellen fordul, lehetséges lesz az őrült birodalom megállítása!
UvegSam
2015. október 09. 06:19
Véletlenül besz@rni sem lehet, nem hogy bombázni.
szerkases
2015. október 09. 00:26
Undorít,
radír
2015. október 08. 17:54
valamelyik szenilis ötcsillagos tábornok véletlenül kiadta a parancsot.Virágesőt szeretett volna szóratni,de a műveleti szobában a parancsíró elértette és a virág szó helyett a csapást mérni szót vetette a papírra. Teljesen véletlenül.Utólag kiderült,hogy teljesen véletlenül egy süketet alkalmaztak a feladatra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!