Masszív migránsinvázió Calais-nál: száznál többen törték át a kerítést, rendőrök sérültek meg

2015. október 03. 16:57

Az éjjel egy nagyobb, a hatóságok szerint jól szervezett csoport özönlötte el az alagutat, kövekkel dobálták meg a személyzetet.

2015. október 03. 16:57

Szombat éjjel több mint száz migráns törte át a kerítést Calais-nál, és hatolt be az Eurostar alagútjába – jelentette az Euronews. A hatóságok „nagy és összehangolt támadásról” beszélnek, melynek során két rendőr és a Csalagút több munkatársa is megsérült. 

„Átrohantak a terminálon, fellökték és kövekkel dobálták meg a személyzet több tagját.” – mondta a Csalagút szóvivője. Egyes források szerint brit anarchisták koordinálhatták az akciót. Az alagút forgalma a támadást követően órákon át szünetelt.

 

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kopa
2015. október 04. 08:38
Dánia, 2015. https://www.youtube.com/watch?t=16&v=iighmzQTC30
tevevanegypupu
2015. október 04. 08:09
Manuel Valls erről természetesen nem tud, a magyar határt figyeli aggódó tekintettel, nagyoneurópai szellemben.
Quet
2015. október 04. 08:05
A Calais-i menekülttáborban (becenevén "A Dzsungel") pokoli állapotok uralkodnak. A sátrakban patkányok tanyáznak, a vízvételi hely ürülékkel fertőzött, a lakók TBC-fertőzöttek, rühösek és posztrraumatikus stresszben szenvednek. Nincs vesztenivalójuk. Lehet, hogy Franciaország is megtelt? (de azért szemét Magyarország, mert dobálni merték a szendvicset a migrnsoknak).
Quet
2015. október 04. 07:32
Hova lett greyhound2?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!