Szerb miniszter: Szerbia nem lesz menekülttábor

2015. október 19. 17:49

Szerbia nem lesz az összes Közel-Keletről érkező migráns menekülttábora - jelentette ki Aleksandra Vulin szerb szociálisügyi miniszter hétfőn Belgrádban. A tárcavezető szerint Szerbia mindent megtesz, ami humanitárius szempontból elvárható, de az országnak joga van megvédeni a területét, eldönteni, hogy hány embert enged be.

2015. október 19. 17:49

Szerbia nem lesz az összes Közel-Keletről érkező migráns menekülttábora - jelentette ki Aleksandar Vulin szerb szociálisügyi miniszter hétfőn Belgrádban. Hozzátette: Szerbia megérti, hogy a környező országok logisztikai problémákkal küzdenek, de elvárja, hogy azokat minél hamarabb orvosolják.

Aleksandar Vulin aggodalmát fejezte ki, amiért nagyon lassú tempóban folyik a migránsok átengedése a szerb-horvát határon. Kiemelte, hogy az ország mindent megtesz, ami humanitárius szempontból elvárható. Biztosítják az orvosi ellátást, a segélyszervezetek pedig élelmiszert és ruhát osztanak. „Ennél többet azonban nem lehet tenni, a problémát az jelenti, hogy kérdésessé vált, hogy ezek az emberek át tudnak-e jutni a határon, és elmehetnek-e oda, ahova indultak” - fogalmazott. A miniszter úgy véli, Szerbiának joga van megvédeni a saját területét, eldönteni, hogy hány embert enged be, mert nem válhat befogadótáborrá az egész ország.

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kuwiq
2015. október 20. 08:57
Nocsak. Lehet, hogy a szerbek is zárnak?
birak
2015. október 19. 22:39
Micsoda önérzetes lett mindenki! "Szerbia nem menekülttábor, Törökország nem koncentrációs tábor"! Ponta remélem holnap übereli: "Románia nem ország!"
Nuttika
2015. október 19. 20:44
Amikor Magyarországra hordták szervezetten a hordát jó pénzért, akkor persze nem volt gond. Pont azt a büntetést kapják érte, amit megérdemelnek.
lavor
2015. október 19. 19:19
Épeszű, a hazáját szerető ember nem járulhat ahhoz hozzá, hogy az országából egy menekülttábort csináljanak, és ez így van jól.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!