Továbbra is teljes a káosz a szlovén-osztrák határon

2015. október 23. 19:10

Továbbra is kaotikus viszonyok voltak tapasztalhatók a migrációs krízis miatt a Sentilj-Spielfeld szlovén-osztrák határátkelőnél péntek este. Se érdemi rendőri felügyelet, se buszok nincsenek ott.

2015. október 23. 19:10

Az MTI helyszínen lévő tudósítója elmondta, sem a spielfeldi határátkelőnél, a senki földjén felállított tranzittábor, sem pedig az államhatár nem tölti be funkcióját, mindkettőn keresztül ki-be járkálnak a migránsok. Az MTI tudósítója azt is látta, amint továbbra is ezrek gyalogolnak a 67-es főúton Leibnitz irányába, a menetet továbbra sem kísérik az osztrák hatóságok, csupán a forgalom fenntartására ügyelnek.

Ugyanakkor - annak ellenére, hogy a hangosbeszélők folyamatosan ígérik - nem látni olyan buszokat sem, amelyek a határátkelőn várakozó migránsokat szállítaná Ausztria belseje felé. Időközben a stájer rendőrség szóvivője az MTI-t úgy tájékoztatta, hogy a leibnitzi pályaudavarra két különvonat érkezik, amely elszállítja a Spielfeldtől gyalogló menekülteket Grazba, majd onnan ausztriai befogadóállomásokra. Az MTI tudósítója este fél hétkor a spielfeldi vasútállomáson csupán néhány migránst látott.

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
malakka
2015. október 23. 19:46
"A többi között az MTI tudósítója is felvilágosított kérdésre válaszolva több migránst arról, hogy Németország több mint 250 kilométerre található Spielfeldtől. A menekültek megrökönyödve vették ezt tudomásul." Kérdéseim: - Hogy a retkes geci kurva anyjukba jutottak el egyáltalán odáig, ha most ilyen szinten nem tudják hol vannak?! Csak nem fogta valaki a pici kis kezüket a "hú-nagyon-menekülök-ám-azért-sem-bírtam-megállni-az-első-biztonságos-országban" jóembereknek?! Vagy lemerült az okosteló?! - 250 km...tekintve az addig legyalogolt több száz-ezer kilométert, mitől rökönyödtek meg? Az már smafu, távgyalogló urak! Na, ennyit a háború borzalmai elől menekülő könnyes szemű migráncsokról.
Caipirinha
2015. október 23. 19:40
Jönnek,jönnek és jönnek. Egytől-egyig Németországba. Ahol -egyelőre -be kívánják fogadni őket. Miért kell emiatt az egyszerű képlet miatt ilyen helyzetbe hozni a Balkán-ha úgy tetszik ezúttal minket is beleértve- országait? Nincs hajó, repülő,vonat a világ legjobb logisztikájával rendelkező országban?
tunde04
2015. október 23. 19:30
igazán jó, innen a kerítésen keresztül nézni ezt a teljes káoszt!
Szúnyog
2015. október 23. 19:27
Egyszerűen nem értem amikor valaki magyarázkodik, hogy nincs vonat, vagy, vagy nem elég. Azért magyarázkodni, mert valaki nem tesz meg egy szívességet? Menjen a horda gyalog! Össze kell rakni őket csoportokba, aztán irány kettesével az út szélén, Aki félrekószál, annak gumibot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!