Az Európai Bizottság tesz majd javaslatot Schengen reformjára

2015. november 20. 16:43

A schengeni szerződés reformjára tesznek javaslatot – erről állapodtak meg pénteki csúcsértekezletükön az Európai Unió igazságügyért, illetve belügyért felelős miniszterei. Azt szeretnék, ha a külső határokon mindenkit szisztematikusan ellenőrizhetnének, még az uniós polgárokat is.

2015. november 20. 16:43

Az európai uniós tagországok bel- és igazságügyi miniszterei pénteki brüsszeli rendkívüli tanácskozásukon megállapodtak arról, hogy az Európai Bizottság az év végéig javaslatot tesz a schengeni szerződés reformjára.

A módosított szabályozás lehetővé tenné Európa valamennyi külső határán minden beutazó, még az uniós polgárok szisztematikus és kötelező ellenőrzését – közölte Bernard Cazeneuve francia belügyminiszter.

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vero1_
2015. november 21. 10:32
a külső határokon csak a határátkelőknél volt eddig ellenőrzés. a zöld határt - az elmúlt hónapok történései szerint - sehol sem védték meg. sem Mo.on, sem máshol. amikor a határőrséget megszüntették, akkor a rendőrség vette át a határvédelmi feladatokat, de amint most már tisztán látszik, csak névleg. ez nagyon gáz. átjáróház. káosz. próbáljon bemenni valaki kárpátaljára a zöldhatáron.
Mich
2015. november 20. 21:32
Nem Schengent kell piszkálni - hanem a Dublin III-t eltörölni és a külső határokat megvédeni! Ennyi, töketlenek...!
Csigorin
2015. november 20. 19:03
Eliras? A kulso hatarokon most is van ellenorzes. Legalabbis ha nem vagy mugrans...
Megtalálta
2015. november 20. 17:49
"Azt szeretnék, ha a külső határokon mindenkit szisztematikusan ellenőrizhetnének, még az uniós polgárokat is." Eddig vajon mi volt a szabály? Amelyik annyira szigorú volt egyébként, hogy pár uniós ország a mai napig nem teljesíti, például Románia vagy Bulgária.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!