Lakásról lakásra ellenőriznék Brüsszel bevándorlónegyedét

2015. november 21. 16:46

Jan Jambon belga belügyminiszter arról beszélt: lakásról lakásra kellene ellenőrizni a szombaton terrorfenyegetettség alatt lévő Brüsszel bevándorlók lakta Molenbeek kerületét, hogy megtudják, kik is élnek ott valójában.

2015. november 21. 16:46

Lakásról lakásra leellenőriztetné Jan Jambon belga belügyminiszter Brüsszel bevándorlók lakta Molenbeek kerületét. „Elfogadhatatlan, hogy nem tudjuk, ki lakik ezekben a közösségekben” – nyilatkozta a politikus. Jambon arról is beszélt: van, hogy tízen is laknak egy olyan lakásban, amelyben hivatalosan csak két ember lakik.

Brüsszelben szombaton terrorriadót hirdettek, miután hivatalos közlések szerint közvetlen veszélye áll fenn egy terrortámadásnak.

Összesen 94 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2015. november 22. 09:59
A diktatórikus állam mindent tudni akar az állampolgárairól, a liberális állam pedig jóformán semmit. Mindkettő elvetendő szerintem. Az józan paraszti ésszel is megállapítható, hogy mit feltétlenül szükséges tudnia az államnak, hogy biztosítani tudja állampolgárai és rendszere biztonságát. Már írtam javaslatomról a mostani problémával kapcsolatban: a terrorizmus által leginkább fenyegetett országokban a moszlimok önként szegregálódtak, így az elkülönítésük és szoros ellenőrzésük nem lehetetlen egy rendkívüli állapot esetén.(A berlini falat egy éjszaka húzták fel) Nem a teljes országokban, hanem csak ezeken a területeken kell kijárási tilalmat elrendelni, mert az csak megbénítja az életet, és csak időleges lehet, emellett frusztrálja az embereket, de ezt a szakemberek sokkal jobban tudják, mint én.
kaszandra
2015. november 22. 07:21
Miért van az az érzésem, hogy ez az egész terror riadó egy nagy kamu?
kjkj945
2015. november 22. 07:09
https://www.facebook.com/mindennapimoka/videos/10153315225629001/
Cseng Ho
2015. november 21. 21:07
Ez elfogadhatatlan. Követelem, hogy ha mindenképpen kell razzia, akkor az egész város területére rendeljék el, nem szabad az embereket megkülönböztetni egymástól lakóhelyük miatt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!