A menedékkérő előre megmondta: szörnyűség fog történni Párizsban

2015. november 16. 17:26

Letartóztattak egy algériai menedékkérőt Németországban, mert a férfi a párizsi terrortámadások előtt napokkal arról beszélt egy befogadóállomáson, hogy „valami szörnyűség” fog történni Párizsban. A hatóság vizsgálja, hogy valóban rendelkezett-e háttér-információkkal. A párizsi vérengzéssel összefüggésben Belgiumban is fogtak el gyanúsítottakat.

2015. november 16. 17:26

Előzetes letartóztatásba helyeztek egy menedékkérőt Németországban, mert felmerült a gyanú, hogy az algériai férfi tudhat valamit a párizsi terrortámadástól – jelentette be hétfőn a Rheinische Post című német lap.

Az Észak-Rajna-Vesztfália tartományi Arnsbergben fogták el a férfit, aki napokkal a merényletek előtt azt mondta két szíriai lakótársának, hogy „valami szörnyűség” történik majd Párizsban. A szíriaiak először nem vették komolyan szavait, a támadások után viszont szóltak a befogadóállomás vezetőjének, aki tájékoztatta a rendőrséget. A 39 éves algériai férfit azonnal őrizetbe vették, majd tervezett bűncselekmény bejelentésének elmulasztása gyanúja miatt előzetes letartóztatásba helyezték.

A hatóságok most vizsgálják, hogy a menedékkérő valóban tudott valamit, vagy csak fontoskodott. A támadások előrejelzése „időben stimmel”, de még nem tudni, hogy „fantazmagóriáról vagy valódi háttér-információról van szó” – mondta a Rheinische Postnak Werner Wolff, a helyi ügyészség politikai bűncselekményekkel foglalkozó osztályának vezetője.

Letartóztatások voltak Belgiumban is

Két gyanúsítottat szombaton vették őrizetbe Brüsszel Molenbeek-Saint-Jean nevű kerületében, a bíróság előzetes letartóztatásukat is elrendelte. A terheltek személyazonosságát nem hoztak nyilvánosságra.

Öt másik őrizetbe vett ember hétfőn szabadon távozhatott. Elengedték Mohamed Abdeslamot, akinek testvére, Ibrahim az egyik öngyilkos merénylő. A rendőrség továbbra sem találja azonban Salah Abdeslamot a harmadik fivért, akit a terrortámadásban játszott szerepe miatt a francia rendőrség köröz, és aki ellen Belgium nemzetközi elfogatóparancsot adott ki.

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bookmark
2015. november 16. 23:40
Én csak azt szeretném megtudni, hogy azért mert valaki menekült mitől garancia arra, hogy jó ember is? Tényleg mikor fogják már a Merkelt eltávolítani a hatalomból. A Seehofert is vigye magával mert már az megbízhatatlan.
Senye Péter
2015. november 16. 19:11
Úgy látszik, hogy valaki kikotyogott valamit. Emberi gyarlóság. Ki gondolta volna ezt arról a terrorszervezetről? Kezd lefoszlani az érinthetetlen gonoszság máza róluk.
Morgen
2015. november 16. 19:01
Hehe! És a kedves szíriaiak miért utólag "fontoskodtak" ? Aztán: A táborokban nincsenek "titkos" emberek, mondjuk tábori ágynak álcázva?
teljesenertelmetlen
2015. november 16. 18:58
Magyarul mindenki tudott róla, csak a francia titkosszolgálat szunyókált békésen. Ilyenkor mindig az jut eszembe, hogy a Frei hogy próbálta isteníteni a francia titkosszolgálatot a könyveiben... Hogy azok milyen vér profik...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!