Migráció: Svédország egyszerűen megtelt

2015. november 05. 18:12

Nem tudja többé garantálni Svédország, hogy minden migránsnak jut szálláshely – közölte a svéd migrációs miniszter csütörtökön. A svéd kormány arra kéri az Észak-Németországban tartózkodó migránsokat, hogy maradjanak ott.

2015. november 05. 18:12
„Nagyon drámai helyzetben vagyunk, ami még drámaibb lett az elmúlt napokban. Az elmúlt héten csökkent a migránsok száma, de az elmúlt napokban újra nőtt a számuk” – nyilatkozta Morgan Johansson svéd migrációs miniszter. A politikus elmondta: Svédország nem tudja többé garantálni, hogy minden migránsnak jut egy szálláshely. Johansson szerint a Svédországba érkező menedékkérők száma nagyobb ütemben nő, mint a menedékhelyeké. A németországi Rostockból kétezer migráns akar átkompozni Svédországba, ez új napi rekordot jelentene.
 
A svéd hatóságok sportcsarnokokban, színházakban, használaton kívüli iskolákban helyezik el a migránsokat, de azt kérik a gazdasági élet szereplőitől és a svéd lakosságtól is, hogy önkéntesen ajánljanak fel szállást a migránsoknak a tél közeledtével.
 
Stefan Löfven svéd szocdem miniszterelnök a minap azt közölte: az Európai Bizottságnak nyomást kellene gyakorolnia az EU többi tagállamára, hogy tegyenek többet a menekültválság megoldásáért és vegyenek át több migránst magukhoz. 2015-ben várhatóan 190 ezer migráns érkezhet a skandináv országba.

Összesen 163 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
amayyudan2
2015. november 06. 13:56
Megtelt?! Mármint a 450 ezer négyzetkilométer? Az lehetetlen! Oda még akár további 100 MILLIÓ ember is kényelmesen elfér. A rénszarvasok majd kicsit összébb húzzák magukat, a nemes cél érdekében mindenki hozhat egy kis áldozatot. Vagy tán elfogytak az ágyak a menekültszálláson, vagy maguk a szobák? Ez nem lehet kifogás: az IKEA ilyen célra vezesse be a kínálatba a "VILKÖMENSKYLTYR" fantázianevű sátrat, és a "MYGRANTRADIÄTÖR" nevű, sátorba szerelhető kiskályhát, aztán hajrá! Nincs kifogás, Merkel mutti is megmondta, hogy nincs felső határa a szolidaritásnak! Szerintem biztos, hogy idén már vége lesz az unalmas, hosszú téli skandináv éjszakáknak, csupa új élmény vár a hipertoleráns svédekre, amint éppen "összemelegednek" a sok agysebésszel meg részecskefizikussal :)
pollip
2015. november 06. 12:06
Tegnap mondta az eu, hogy még 2-3 millió bevándorlóra készül az elkövetkezendő két évbe. Tehát szándéka sincs megállítani a migrációt, hanem felkészül rá! A svédek, a németek meg oldják meg a migránsok elszállásolását.
balbako_
2015. november 06. 08:08
Most írassunk az iskolákban mocskolódó levelet a svéd kormánynak, hogy mennyire elállatiasodtak ezzel az intézkedéssel? ( Egyébként amikor letették a garast amellett, hogy be kell fogadni a migránsokat felhatalmazást adtak arra, hogy falkástul jöjjenek, ezt egy kurta mondattal nem lehet lezárni! Előre kellene gondolkodni)
teljesenertelmetlen
2015. november 06. 08:05
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!