Bocs, de a világ nem egy liberális bölcsészkar

2015. november 17. 10:28

A South Park egyik idei epizódjában Polkorrekt igazgató úr elrendeli, hogy Butters „biztonságos teret” biztosítson Cartman számára, mivel bántják a neten kövérsége miatt.

2015. november 17. 10:28

A South Park idei évadának központi témája a polkorrektség, és ezen belül is a „biztonságos tér” intézménye. Ez olyan közeget jelent, amiben az egyén nem találkozhat az őt érő kritikákkal, támadásokkal, bántó megnyilvánulásokkal. 

Jelen epizódban Polkorrekt igazgató úr arra kényszeríti a nyolc éves Eric Cartman egyik osztálytársát, hogy ilyen védett teret tartson fent Eric számára, mivel a túlsúlyos fiút kigúnyolják a neten, ha félmeztelen képet oszt meg magáról. Butters feladata, hogy Eric csak a pozitív hangvételű kommenteket láthassa. Később az elhízott Steven Seagal is szeretne hasonlót.

Közben a helyi hipermarketben a kasszánál megalázzák azokat a vásárlókat, akik fizetéskor nem akarnak adakozni az éhező gyerekek számára. Az egyik vásárló felveszi harcot az adakozással.

A Valóság azonban megpróbálja lerombolni mindenki biztonságos terét, és elmagyarázni, hogy „a világ nem egy liberális bölcsészkari kampusz”.

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Andre1bp
2015. november 17. 12:48
Igazuk van, de akkor lehetoseget kell adni az onvedelemre. Pl. Le lehessen loni azt, aki csesztet.
botto
2015. november 17. 12:35
Kedves mandiner és jobberes kommentelők. Ha nem liberális demokráciában élnénk a south parkot sose láthattátok volna és ezt a részt sem. örüljetek hogy liberális demokráciában élünk :D Qva vicces h a többség itt gyűlöli a liberális demokráciát miközben az egyik "végtermékét" azaz a South Parkot meg szereti. Skizofrén egy állapot lehet :D
Sinistra
2015. november 17. 11:48
Nagyon állat! Igazi őszinte világot jelenít meg. Sajnos az internetes sajtó kommentjeinek jó része is ilyen cenzúrával működik. És lassan a fb is.
krutyifix
2015. november 17. 11:47
19. évadnál is tudnak még erős társadalom kritikai témát találni... ez az évad különösen erős és aktuális
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!